in ,

Apple a confirmat pentru prima dată că dezvoltă tehnologii pentru maşini cu autopilot

Compania Apple a confirmat în mod oficial şi pentru prima dată că lucrează asupra unor tehnologii pentru maşini cu autopilot. Despre acest lucru se spune într-o scrisoare oficială pe care cei din Cupertino au trimis-o Administraţiei Naţionale pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere din SUA (NHTSA).

FOTO: bmwblog.com
FOTO: bmwblog.com

Mesajul a fost formulat din numele unuia dintre top managerii corporaţiei americane Steve Kenner care menţionează că Apple “investeşte resurse semnificative în studiul şi elaborarea mecanismelor/sistemelor automatizate, dar este îngrijorată de perspectivele acestei automatizări în multe domenii, inclusiv şi cel al transporturilor”.

În scrisoare se mai spune că “sub supravegherea NHTSA automobilele cu sistem de condus autonom au un potenţial mai mare de a extinde experienţa omenirii – să evite milioane de accidente şi mii de decese care se întâmplă anual, dar şi să asigure cu o mobilitate pe cei care nu şi-o pot permite”.

Apple a chemat toţi dezvoltatorii care se ocupă de sisteme autopilot să-şi unească eforturile şi să îşi împărtăşească experienţa acumulată. În acelaşi timp, în mesajul companiei electronice nu au fost dezvăluite nici măcar indirect planurile sale de viitor.

Vezi şi: (foto) Două indicii care ne spun că gigantul Apple îşi va lansa curând propria maşină electrică

Informaţia precum că Apple şi-ar construi propria maşină cu autopilot a apărut în 2015. Se crede că un model de serie cu propulsie electrică ar putea apărea în faza unui concept în anul 2021.

În schimb, în toamna acestui an, s-a aflat că Apple ar fi renunţat la dezvoltarea propriului automobil şi a dat afară câteva sute de persoane participante la proiect.

Vezi şi: Apple i-a dat afară pe dezvoltatorii primului său electromobil

Sursă: BBC

Iti place articolul?