in

Aproape a călcat becul. S-au găsit soft-uri care falsificau testele de emisii în transmisiile unor modele Audi

Consiliul californian de protecţie a mediului înconjurător (CARB – California Air Resources Board) a stabilit că pe câteva modele Audi au fost instalate cutii automate de viteze care aveau un software special. Despre aceasta scrie cu referire la gazeta Bild am Sonntag agenţia Reuters.

FOTO: jalopnik.com
FOTO: jalopnik.com

Sistemul electronic a automobilelor detecta dacă maşina stă pe un stand de teste sau circulă pe drum prin unghiul volanului întors. Dacă volanul după pornirea motorului stătea fără nicio mişcare, atunci se activa regimul special de funcţionare a transmisiei, datorită căruia nivelul de emisii era mai mic decât cel care era în timpul deplasării pe drumurile publice.

În cazul în care volanul era întors în dreapta sau în stânga la un unghi mai mare de 15 grade atunci soft-ul nu mai funcţiona.

Se menţionează că astfel de regimuri înşelătoare se foloseau pe transmisiile care erau cuplate la motoare atât pe benzină, cât şi diesel, însă nu s-a specificat despre care modele este vorba.

Totodată, gazeta germană a scris că Audi a renunţat să folosească trucul în luna mai a acestui an. Mai mult, constructorul auto a aplicat sancţiuni unor ingineri care s-au implicat în dezvoltarea acestui soft.