in ,

Aşchia nu sare departe de trunchi. Fiul lui Michael Schumacher arată rezultate bune în Formula 4

În acest weekend, pe circuitul Nurburgring din Germania, a avut loc o nouă etapă din cadrul campionatului Formula 4. Aici a triumfat Mick Schumacher, fiul de 17 ani al lui Michael Schumacher, care reprezintă echipa Prema Powerteam.

Fiul multiplului campion mondial din F1 a plecat din pole position şi şi-a menţinut poziţia de lider pe toată durata cursei.

mick schumacher

Experţii au apreciat munca tânărului pilot şi au declarat că victoria de la Nurburgring nu a fost una uşoară. Pe o distanţă mare, Joey Mawson, un rival în vârstă de 20 de ani, l-a presat foarte mult.

În unele momente acesta putea să îl depăşească pe tânărul Schumacher, însă nu a fost să fie. Distanţa dintre cei doi pe ultima sută de metri înainte de finiş era de 2,6 secunde.

“De la bun început lupta pe Nurburgring a fost una tensionată. Nu puteam nici în vreun fel să mă ţin la distanţă de Mawson, maşina lui fiind foarte rapidă. Totuşi, după ce am parcurs jumătate din numărul total de tururi, am reuşit să dezvolt o viteză mai mare şi să nu cedez nimănui până la final”, a spus jurnaliştilor Mick Schumacher.

Datorită acestei victorii, fiul legendarului campion a reuşit să mai reducă distanţa faţă de Joey Mawson, în ceea ce priveşte număr total de puncte. Mick are 233 de puncte, iar liderul 272.

Mick Schumacher şi-a început cariera în anul 2008, demonstrând pe atunci nişte abilităţi foarte bune la cursele de karting. Ulterior acesta a avansat şi a ajuns în prezent să lupte pentru titluri mondiale cu maşini mai serioase.

Sursa: dailymail.co.uk

Iti place articolul?