in ,

Atelierul Blitz propune un compressor-kit pentru Toyota LC Prado, unul pe care îl poţi instala chiar acasă

Atelierul japonez de tuning Blitz, specializat în modificarea de maşini de marcă Lexus, Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Suzuki, dar şi a unor modele de import, cât şi în crearea de piese şi/sau părţi componente pentru acestea, a realizat un aşa-numit compressor-kit pentru cel mai nou Toyota Land Cruiser Prado.

Acesta este disponibil de montat pe singurul motor pe benzină, disponibil pe acest SUV, unitatea de 2.7 litri cu sistem Dual VVT-i, care produce 163 CP şi 246 Nm de cuplu în format stoc.

Aplicat, acesta nu numai că face propulsorul mai performant, ci şi, respectiv, micşorează timpul de 13.9 secunde, necesar acceleraţiei de pe loc şi până la 100 km/h.

Blitz compressor kit Toyota LC Prado 3

Pentru operaţiunea propriu-zisă, care poate fi făcută şi într-un garaj personal în baza unei instrucţiuni oferite cu setul de componente necesare, este necesar concret un motor 2TR-FE. Sunt suportate automobile care îl au sub capotă, produse din 2017 şi până în prezent.

Supercharger-ul, proiectat special pentru LC Prado, folosește un compresor de tip Roots. Sistemul de compresie Blitz controlează presiunea de admisie pentru a forța mai mult aer și benzină în motor.

Deoarece un supercharger asigură direct puterea de la arborele cotit al motorului prin centura în V, în comparație cu un turbocompresor care utilizează gaze de evacuare,
nu există nici un turbo lag până la pornirea compresorului mecanic, oferind astfel putere la orice nivel de turaţie, generându-se un efect de supraalimentare.

Sistemul dedicat are un design uşor de montat și este dotat cu un controller dedicat combustibilului, astfel încât nu este necesară setarea ulterioară a ECU-ului. Potrivit atelierului, instalarea noii componente sub capotă creşte puterea motorului până la 199 cai, iar cuplul până la 301 Nm.

Instalarea necesită o demontare parțială a sistemului de alimentare cu energie și răcire al motorului. Blitz mai recomandă utilizarea de benzină cu cifră octanică ridicată și bujii speciale NGK Iridium MAX LFR7AIX-P.

În Japonia, preţul kitului este de 468.000 de yeni sau 3.753 de euro la cursul actual de schimb.