in ,

Atelierul SVM păşeşte peste limite şi extreme. Pune un motor de GT-R pe un pick-up Nissan Navara

Atelierul britanic de tuning Severn Valley Motorsport (SVM) a anunţat un program de tuning complex pentru pick-up-ul Nissan Navara. Specialiştii de acolo îşi propun să doteze maşina cu o inimă extrem de puternică, preluată de la supercarul GT-R.

Concept 5_zpsgc2ngavi

Sub capotă va fi instalat un V6 twin-turbo de 3.8 litri, a cărui putere a fost mărită de la 550 la 800 de CP. Astfel, viteza maximă pe care o poate atinge acest “hot-rod” depăşeşte 320 de km/h !!!

Preţul unui astfel de tuning este unul pe măsură, circa 285.000 de dolari. Pe lângă modificările tehnice, clientul va mai primi şi un kit exterior aerodinamic, jante masive şi nişte autocolante care vin să evidenţieze prezenţa acestui monstru pe drumuri.

Mai mult, tunerii spun că pot mări puterea motorului până la 1.500 de CP, indicator comparabil cu cel al hipercarurilor Bugatti Chiron şi Koenigsegg Regera.

Citeşte şi: (foto/video) Geneva 2016: Bugatti a prezentat hipercarul Chiron

Citeşte şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Koenigsegg Regera

În trecut, atelierul SVM a mai făcut asemenea experimente pe un Nissan Qashqai. Volumul motorului, de asemenea preluat de la un GT-R, a fost mărit de la 3.8 la 4.1 litri. Au fost adăugate turbine mai mari şi aplicate injectoare de curse de pe hipercarul Bugatti Veyron. Per total – 1.100 de cai putere.

Crossoverul este capabil să accelereze până la 100 de km/h timp de 2.7 secunde, iar până la 200 de km/h în 7.5 secunde. În luna septembrie a anului 2015, Qashqai-ul a fost dus pe un aerodrom, acolo unde a accelerat până la 357 de km/h.

Iti place articolul?