in ,

În atenţia şoferilor! Actul fără de care se poate trece frontiera Republicii Moldova

În atenţia şoferilor! Poliția de Frontieră a anunţat că pentru traversarea frontierei nu mai este nevoie de prezentat un anumit document. Conducătorii auto vor putea părăsi liber teritoriul Republicii Moldova având asupra lor un set mai mic de acte.

FOTO: border.gov.md

Astfel, orice locuitor al ţării, la ieşirea din şi la intrarea în ţară, trebuie să aibă asupra sa şi să prezinte la cererea organelor de control următoarele:

  1. permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria/subcategoria din care face parte autovehiculul condus;
  2. certificatul de înmatriculare a vehiculului condus;
  3. asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Vezi şi: Şoferii din Moldova trebuie să ştie asta! Ce poate face de astăzi Poliţia de Frontieră

Mai nou, nu va mai fi necesară prezentarea unor documente cu privire la modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (gen procură, comodat, contract etc), ca şi în cazul unei verificări efectuate de INP, asta dacă nu sunteţi proprietar direct al autovehiculului.

Totuşi, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să purtaţi cu dvs acest act. De exemplu, dacă destinaţia călătoriei este o anumită ţară din est sau din vest, nu este exclusă probabilitatea ca autorităţile de la frontieră sau poliţiştii locali să-l ceară pentru verificări. Opţional ar fi utilă şi o copie a documentului tradus în limba statului vizitat.

Poliţia de Frontieră mai aminteşte șoferilor despre obligativitatea respectării Regulamentului circulaţiei rutiere, dar și a tuturor actelor normative la acest capitol, chiar şi atunci când părăsesc teritoriul Republicii Moldova.

Vezi şi: Util: Poliţia de Frontieră a lansat aplicaţia Trafic Online. Iată de ce ar trebui să o foloseşti

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote