in , ,

Atenţie! Cod Portocaliu de vânt puternic în Moldova, valabil din această noapte şi până mâine seară

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat astăzi un Cod Galben de vânt puternic, valabil de la miezul nopţii pe tot teritoriul ţării şi pe tot parcursul zilei de mâine, 2 martie, până la ora 20:00, asta dacă avertizarea nu va fi actualizată în funcţie de evoluţia timpului.

În tot acest timp se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. În plus, în partea de nord a Republicii Moldova se vor înregistra ploi slabe.

 

În acest sens, acest fenomen meteorologic ar putea afecta buna desfășurare a traficului rutier și ar putea prezenta un pericol chiar în trafic. Unul dintre riscuri este că circulaţia rutieră şi feroviară ar putea fi temporar perturbată din cauza unor posibile bariere create.

Astfel, pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-și sporească prudența pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din traseele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu tonaj mare.

De asemenea, important este de menţionat: cu cât viteza de circulaţie este mai mare, cu atât mai mult rafalele de vânt laterale pot modifica ținuta de drum a mașinilor.

Vezi şi: (video) Un TIR a fost „suflat” de vânt şi a căzut exact peste o maşină de poliţie

FOTO: wz.de

Totodată, INP menționează că trebuie evitate opririle sau staționările în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

De asemenea, AutoBlog.MD nu recomandă parcarea automobilelor în preajma unor blocuri care se află în construcţie sau reconstrucţie deoarece în mod imprevizibil ar putea cădea diverse obiecte de la înălţime.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare sau să apelaţi la 112.

Vezi şi: (foto) Un copac doborât de vânt a distrus trei mașini la Botanica

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

(foto) Azi a fost a lui, mâine poate fi a ta! Cum vântul puternic i-a adus neplăceri unui automobilist din Chişinău

Iti place articolul?