in ,

Atenție pentru cei ce merg în România! Iată pentru ce puteți primi amendă

Din când în când, inspectorii de la Poliţia Rutieră din România, au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante.

Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un moment dat deoarece, mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi trusa medicală au termene de valabilitate sau mai bine spus – uită de acestea.

FOTO: ziuanews.ro

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra extinctor sau o trusă medicală, o pun undeva în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

“Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat un şofer de 54 de ani din Arad.

Chiar dacă acest caz s-a petrecut cu ceva timp în urmă, pro­blema în cauză este o tematică permanentă, la nivel naţional, pentru Poliţia Rutieră.

Aşa că este mai bine ca să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică să verificiaţi periodic dacă trusa de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate.

Deschideţi ochii, ca să nu deschi­deţi portofelul!

trusa medicala automobil
FOTO: auto100.ro

Sursă: Promotor