in ,

Atenţie, şoferi! Cod Galben de ninsori puternice pe întreg teritoriul ţării. Straturile de zăpadă vor depăşi 12 cm

Atenţie, şoferi! Serviciul Hidrometeorologic de Stat de la Chişinău a emis în această după amiază o avertizare Cod Galben în legătura cu înrăutățirea bruscă a vremii. Aceasta va intra în vigoare de mâine, de la ora amiezii şi va fi valabilă până la sfârşitul zilei, asta dacă timpul de afară nu îşi va schimba capriciile.

Potrivit informaţiilor, pe 19 noiembrie se prevăd precipitații puternice (7-15 l/m²) pe toată suprafaţa Republicii Moldova, predominant sub formă de zăpadă și lapoviță. După doar câteva ore se vor forma deja depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș și troiene de zăpadă.

meteo 19 noiembrie moldova 2

O prognoză meteo detaliată a timpului din următoarele 24 de ore ne arată că ninsori puternice vor cădea în toate raioanele ţării, şi doar în capitală se vor înregistra precipitaţii mixte. Pe timp de zi, temperaturile vor urca în termometre până la maxim 4 grade Celsius, în timp ce odată cu lăsarea întunericului, acestea vor scădea până la -5 grade şi chiar mai mult pe alocuri.

meteo 19 noiembrie moldova 1

Prognoza sinopticienilor de la Chişinău pentru următoarele şapte zile ne arată că ninsoarea va continua să cadă şi în ziua de marţi, însă nu la fel de puternic cum va fi luni. Ulterior, în zilele de miercuri şi joi se vor înregistra izolat precipitaţii slabe şi în acelaşi timp temperaturile vor scădea mai mult în termometre pe timp de noapte.

Zilele de vineri şi sâmbătă ne vor bucura cu un cer predominant senin, însă temperaturile vor rămâne în continuare mici. Pentru duminică, 25 noiembrie, se prognozează din nou precipitaţii slabe pe întreg teritoriul ţării, sub formă de ploaie şi ninsoare.

meteo 19 noiembrie moldova 0

Consultând şi portalul meteorologic interactiv Ventusky din Republica Cehă, avem confirmarea că, pe o mare parte a teritoriului ţării vor cădea ninsori în zilele de 19, 21 şi 25 noiembrie. Cele mai puternice se vor înregistra mâine şi straturile de zăpadă care se vor forma vor atinge pe alocuri peste 12 cm.

Vezi şi: Doar pentru vizitatorii AutoBlog.MD! Ofertă specială la roțile de iarnă Roadstone și Nexen

meteo Ventusky 19 noiembrie 0 meteo Ventusky 19 noiembrie 1 meteo Ventusky 19 noiembrie 2

În acest context, amintim încă o dată despre recomandările INP pentru circulaţia pe un astfel de timp:

  • să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • obligatoriu să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă;
  • să verifice starea mecanismelor de frânare;
  • să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip;
  • pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient din timp, să aibă telefonul mobil încărcat și să aibă în mașină o pătură;
  • dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ!
  • să conducă cu viteză redusă şi să păstreze distanţa.

Utilizează neapărat acest instrument pentru a monitoriza starea drumurilor prin intermediul unor camere video: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

buton subscribe