in ,

Atenție, şoferi! INP intensifică patrularea pe traseele naționale. Află motivul

Şoferii din Republica Moldova trebuie să fie foarte atenţi cum conduc pe traseele naţionale în următoarele zile deoarece riscă să fie traşi pe dreapta şi sancţionaţi dur. Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă că intensifică patrularea pe drumuri şi pune astfel un ultimatum acelor conducători care se abat de la normele impuse prin legislaţie.

19225275 1229031413890962 8734882499610675892 n

O astfel de decizie, de ultimă oră, a forţelor de ordine, a fost luată în urma statisticii sumbre din ultimele trei zile, în ceea ce priveşte numărul de accidente rutiere care au avut loc pe teritoriul ţării. În total, în ultimele 72 de ore s-au produs 24 de accidente cu urmări grave – patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 43, printre care şi minori, au fost traumatizate.

Cauzele preliminare ale producerii acestor accidente rutiere sunt depășirea neregulamentară, nerespectarea indicatoarelor rutiere, depășirea limitei de viteză și chiar adormirea la volan.

De asemenea, INP ţine să menţioneze că unii șoferi continuă să consume băuturi alcoolice și să urce într-o stare de mahmureală la volan. În perioada sus menţionată inspectorii au depistat şi documentat peste 50 astfel de conducători!

Drept urmare, Inspectoratul Naţional de Patrulare atenţionează că astăzi și pe parcursul următoarelor zile, angajații săi vor intensifica patrularea pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora.

Pentru a evita incidentele neplăcute, se recomandă respectarea unor reguli simple:

– nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
– conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
– nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
– conduceți prudent pe carosabilul umed fără a depăși limita de viteza admisă.