in

Atenţie, şoferi! Peste România vine un ciclon puternic, iar câteva regiuni din Ucraina sunt deja sub zăpadă

Şoferii moldoveni care planifică să se deplaseze în zilele apropiate în România trebuie să ştie că şi acolo timpul se va schimba brusc. Meteorologii de peste Prut anunţă că un ciclon format în Marea Mediterană va aduce precipitații abundente în România în următoarele zile.

FOTO: reporterntv.ro

În același timp, dinspre Europa Centrală vine o masă de aer rece. Asa că nu vor fi doar ploi, ci și ninsori, vânt puternic și temperaturi care vor cobori mult sub zero grade.

La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla tare, cu peste 80-90 km/h, viscolind puternic zăpada. Iar în alte zone va ploua abundent şi vor cădea 50 de litri pe metru pătrat, o cantitate uriașă, cât e media pe toată luna aprilie.

Vezi şi: Timpul se răceşte brusc. Şoferii trebuie să fie atenţi pentru că se anunţă îngheţuri

Pe de altă parte, cei care planifică să meargă în Ucraina trebuie să ştie că în mai multe zone deja a nins şi s-au format straturi de până la 20 de cm. Oamenii din regiunile Nipru, Harkov, Zaporozhye, Herson, Crimeea sau Poltava au primit pe neaşteptate schimbarea bruscă a vremii.

https://youtu.be/fQR5gUc72oU

https://youtu.be/HwU9S6O6R7Q

https://youtu.be/37bNjCTm_q8

Sursă: Realitatea, Obozrevatel

Iti place articolul?