in ,

Atenţie, şoferi! Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă când va cădea prima zăpadă

Şoferii din Moldova trebuie să-şi schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă cât mai curând. Îndemnul vine după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a făcut publică o prognoză pentru următoarele zile, în una dintre care va ninge.

zapada chisinau
FOTO: unimedia.info

Potrivit prognozei meteo şi a legendei simbolurilor din infograficul SHS, în a doua jumătate a săptămânii viitoare, mai exact joi 16 noiembrie, pe întreg teritoriul ţării vor cădea precipitaţii mixte, sub formă de ploaie şi zăpadă.

Mai mult, din cauza temperaturilor care vor coborî în zona de nord până la zero grade, pe carosabil se va forma la sigur gheţuş.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

prima zapada 2017

Vezi şi: Şapte lucruri pe care trebuie să le facem pentru a avea pregătită mașina de sezonul rece

AutoBlog.MD aminteşte că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Respectiv, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei conducătorii auto sunt obligați să-și echipeze autovehiculele în dependență de starea părții carosabile.

Astfel, în cazul în care carosabilul va fi acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar șoferii vor circula cu anvelope necorespunzătoare, inspectorii de patrulare sunt în drept să aplice sancțiuni cu amendă care variază între 900-1.500 lei pentru persoane fizice şi 4.500-6.000 de lei pentru persoane juridice.