in

Atenţionare pentru toţi şoferii care merg în România! Aveţi mare grijă cum şi unde parcaţi

Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, pe partea carosabilă a drumurilor sau pe trotuar, este din nou permisă în urma unei hotărâri a Guvernului de la Bucureşti. Astfel, toţi şoferii care au de gând să se deplaseze în capitala ţării vecine trebuie să aibă mare grijă unde îşi lasă maşinile.

FOTO: automarket.ro

Cu mai bine de un an în urmă, şoferii bucureşteni au scăpat de pericolul ca maşinile lor să fie ridicate de autorităţi în cazul în care sunt parcate ilegal, în urma unei decizii care a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Cu toate acestea, Guvernul român a adoptat joi o hotărâre prin care ridicarea maşinilor parcate neregulamentar a devenit din nou posibilă.

În urma acestei decizii, vor putea fi ridicate atât maşinile parcate neregulamentar pe carosabil, pe pistele pentru biciclişti sau pe benzile rezervate anumitor categorii de maşini, cât şi de pe trotuar.

Vezi şi: (video) Cel mai rapid evacuator din lume? Îţi ridică maşina într-un minut dacă ai parcat ilegal

FOTO: radioconstanta.ro

Până acum, parcarea pe trotuar era legală dacă pietonii aveau la dispoziţie o lăţime de cel puţin un metru.

“Se propune abrogarea prevederii care permitea staţionarea autovehiculului pe trotuar, atunci când lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor era de cel puţin un metru. În multe situaţii, această prevedere a permis săvârşirea unor abuzuri şi, în general, desconsiderarea dreptului pietonilor la condiţii civilizate de deplasare pe drumul public”, precizează Guvernul în expunerea de motive care a condus la această decizie.

Pe de altă parte, administratorii drumurilor au libertatea de a permite oprirea sau staţionarea maşinilor în anumite zone, inclusiv pe trotuar, dacă acestea sunt semnalizate corespunzător.

Regulamentul prevede însă că ridicarea maşinilor nu este posibilă dacă în interiorul acestora sunt persoane sau dacă proprietarul ajunge la maşină înainte de începerea operaţiunilor!

FOTO: traficromania.info

Sursă: Automarket, Mediafax

Iti place articolul?