in , ,

Ați echipat mașina cu roți de vară? Aflați dacă în aceste zile puteți lua amendă sau nu de la agenții INP

Afară ninge abundent şi se pare că va mai dura ceva timp până când se va opri. De aici apare şi dilema pentru unii şoferi: dacă trebuiesc sau nu schimbate anvelopele de vară înapoi cu cele de iarnă.

Totodată, în articol veţi găsi un răspuns la întrebarea dacă poliţiştii pot da amenzi pentru circulaţia cu anvelope de vară în condiţiile meteo nefavorabile de astăzi.

Vezi şi: (foto) Informaţii de ultimă oră de la INP şi serviciul InfoTrafic. Iată pe unde se circulă greu şi ce li se recomandă şoferilor

Trebuie întâi să cunoaşteţi că legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Respectiv, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei conducătorii auto sunt obligați să-și echipeze autovehiculele în dependență de starea părții carosabile.

INP Za pada 9

Potrivit articolului 122, punct 9, aliniat E, din Regulamentul Circulaţiei Rutiere: Este interzisă exploatarea vehiculelor, în cazul în care pe carosabil este zăpadă, gheaţă sau polei, iar roţile autoturismului (cu capacitatea de trecere normală – 4×2 sau ridicată – 4WD), autocamionului la care masa maximă autorizată nu depăşeşte 3500 kg, precum şi roţile remorcilor tractate de aceste autovehicule, nu sînt echipate cu anvelope pe care este marcajul „M + S”, „M.S.” sau „M & S”;

Astfel, chiar dacă suntem în data de 20 aprilie dar afară traseele sunt pline de zăpadă, agenții de patrulare vă pot da amendă de până la 300 de lei.

Vezi şi: (foto/video) Ninsoarea din Chişinău, văzută pe reţelele de socializare. Zeci de copaci au căzut pe străzi