in ,

(foto) Au fost dezvăluite caracteristicile noului NIO ES8, rivalul lui Tesla Model X

Caracteristicile tehnico-dinamice ale primului crossover electric făcut de compania NIO, cea care a construit cel mai rapid hipercar electric de pe Nurburgring, au fost făcute publice de portalul CarNewsChina.

NIO ES8 crossover electric 0

Lungimea crossoverului este egală cu 5.022 mm, lăţimea – 1.962 mm, iar înălţimea atinge 1.753 mm. Ampatamentul măsoară 3.010 mm.

Propulsia va fi asigurată de două motoare electrice care produc în total 331 de CP şi 420 Nm de cuplu. Acestea vor fi alimentate de un set de acumulatori cu o capacitate de 67 kWh.

NIO ES8 crossover electric 1

Acceleraţia de la 0-100 de km/h NIO ES8 o face în 4.4 secunde. Viteza maximă este egală cu 180 de km/h, însă într-un regim special care oferă o putere mai mare se poate parcurge un kilometru cu o viteză de 200 de km/h.

Autonomia crossoverului este egală cu 335 de kilometri calculaţi după regimul european NEDC sau 500 de km la deplasarea cu o viteză medie de 60 de km/h. Încărcarea completă a acumulatorilor de la o priză casnică se face în opt ore, însă dacă este folosit un sistem de reîncărcare rapidă timpul se reduce până la 60 de minute.

NIO ES8 crossover electric 2

Amintim că modelul NIO ES8 a fost prezentat în primăvara acestui an la Salonul Auto de la Shanghai. Modelul are o caroserie şi un şasiu din aluminiu, şapte locuri pentru pasageri şi un set de acumulatori care pot fi înlocuiţi cu alţii timp de câteva minute.

Noul NIO ES8 va fi un concurent pentru Tesla Model X. Preţul de start este necunoscut, însă se ştie că în China vânzările modelului de serie vor demara în decembrie 2017. Ulterior maşina ar putea ajunge şi pe alte pieţe.

NIO ES8 crossover electric 3

NIO ES8 crossover electric 4

NIO ES8 crossover electric 5
FOTO: autocar.co.uk
NIO ES8 crossover electric 6
FOTO: autocar.co.uk
NIO ES8 crossover electric 7
FOTO: autocar.co.uk
NIO ES8 crossover electric 8
FOTO: autocar.co.uk
NIO ES8 crossover electric 9
FOTO: autocar.co.uk
NIO ES8 crossover electric 10
FOTO: autocar.co.uk
NIO ES8 crossover electric 11
FOTO: autocar.co.uk