in ,

Audi anunţă cât costă primul său electromobil, când îl va prezenta şi debutul a două noi versiuni pentru A8

Primul electromobil marca Audi va începe să fie produs până la sfârşitul acestui an la uzina e-tron din Bruxelles. Mai mult, noul Audi e-tron are deja un preţ de start stabilit şi a fost precomandat până în prezent de mii de oameni!

Anunţuri în acest sens au fost făcute în cadrul adunării generale anuale a grupului Audi din acest an, care a avut loc ieri 15 martie.

Vezi şi: (video) Audi şi-a anunţat planurile de viitor. Printre ele se numără şi noul e-tron GT

Printre altele, aflăm deci că noul Audi e-tron va fi asamblat la uzina mărcii din Belgia, una modernizată pentru ca să nu emită deloc CO2 în atmosferă.

Primul electromobil Audi va fi un SUV şi va avea câteva motoare electrice care vor fi produse la uzina din Gyor, Ungaria, care îşi sărbătoreşte în acest an 25 de ani de la fondare şi în tot acest timp a făcut aproximativ 33 de milioane de motoare cu ardere internă!

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Primul SUV electric Audi, noul e-tron, va fi lansat spre sfârşitul lui 2018

Un alt detaliu important, menţionat de CEO-ul Audi AG Rupert Stadler este că premiera mondială a noului Audi e-tron va avea loc în capitala Belgiei în această vară!

De o perioadă de timp, în unele ţări, pentru noul e-tron au fost deschise cărţi de precomenzi şi doar din Norvegia germanii au înregistrate cel puţin 3.700 de rezervări!

Vezi şi: Ştiai asta? Ţara în care se poate face deja o precomandă pentru primul electromobil Mercedes-Benz EQ

Mai mult, preţul de start pentru un Audi e-tron a fost fixat chiar în ziua de 15 martie şi porneşte în Germania de la 80.000 de euro. În anul 2019 va fi lansat modelul de serie Audi e-tron Sportback.

În cel puţin un an Audi ne va mai prezenta alte câteva maşini, noi sau versiuni ale unora existente deja în gamă. Printre acestea se numără aşa modele ca: Audi A8 plug-in hybrid, Audi A8 W12 sau noul Audi A1.

De asemenea, compania germană anunţă că din acest an şi pe parcursul lui 2019 va lansa 11 modele Q derivate sau noi. Deja în iunie 2018 noul Audi Q8 va fi lansat în oraşul Shanghai din China. Acesta va fi urmat de noua generaţie Audi Q3 şi de noul Audi SQ2. Modelele Q2 şi Q5 vor primi versiuni cu ampatament alungit exclusive pentru piaţa chineză.

Şeful Audi a mai adăugat că producătorul german este deja o marcă Q.

“Niciun concurent premium nu vinde o proporție mai mare de SUV-uri. Și ne extindem în continuare în acest segment. Până în 2025, fiecare Audi care va fi livrat unui client va fi un SUV. Fără a dezvălui prea multe detalii: Primele cinci mașini electrice* de la marca noastră vor include două vehicule utilitare sportive (SUV) și două vehicule pentru activități sportive (SAV)”, a conchis Rupert Stadler.

*Menţiunea AutoBlog.MD – total patru maşini de teren + un gran turismo.

Vezi şi: Ce ne pregăteşte Audi în 2018: Cinci modele absolut noi și o variantă sport pentru Q2

Iti place articolul?