in

Audi vrea să repete succesul Mercedes. Viitorul A8 va concura cu S-Class coupe, Maybach şi Pullman

Conducerea companiei Audi analizează posibilitatea creării unor versiuni mai luxoase şi cu ampatament alungit a viitoarei generaţii A8. Asta pentru a putea concura în cel mai serios mod cu Mercedes-Maybach S-Class şi limuzina S-Class Pullman.

Despre acest lucru scrie Auto Express, cu referire la declaraţiile inginerului-şef al mărcii germane, Stefan Knirsch.

Album Audi A8 L extended_03

Vezi şi: (foto) Audi a transformat sedanul A8 L într-o limuzină cu şase uşi

“Da, este adevărat, analizăm o astfel de idee. Succesul unor astfel de versiuni a S-Class ne-a determinat să facem un studiu de fezabilitate în acest sens”, a explicat Knirsch.

De asemenea, Audi planifică să extindă semnificativ numărul de versiuni a noii generaţii Audi A8, Pe lângă maşina de bază şi maşini care vor concura cu Maybach şi Pullman, modelul s-ar putea lansa şi într-o versiune cu caroserie coupe.

audi prologue coupe

Citeşte şi: (foto) Cel mai luxos sedan Hyundai s-a transformat într-o limuzină

Mai mult, Knirsch a confirmat că viitorul A8 va primi un sistem de condus autonom. Autopilotul va permite maşinii să se parcheze fără ca omul să facă vreo manevră, dar şi să se deplaseze până la 60 de km/h singură.

Album Audi A8 L extended_10

Se aşteaptă ca noua generaţie Audi A8 să apară în anul 2018. Gama de motoare va fi completată de agregatul W12, a cărui volum va scădea de la 6.3 la 6.0 litri, în acelaşi timp îi va crescută puterea de la 500 la 585 de cai.

Va exista şi un motor turbo de 4.0 litri V8, a cărui putere va creşte de la 520 la 580 de CP.

Iti place articolul?