in ,

AutoBlog.MD și INP vă vor ține la curent cu starea drumurilor din țară

În parteneriat cu Inspectoratul Naţional de Patrulare am decis ca să vă informăm şi să vă arătăm starea drumurilor din ţară, după ce, din câte poate aţi observat, toată noaptea care a trecut a nins şi ulterior s-a aşternut un strat de zăpadă.

Ninsoarea continuă să cadă şi la acest moment!

Vezi şi: (foto) Ninge puternic în nordul țării. Atenție la drum!

inp-zapada-moldova_0

Pe străzile Chişinăului şi pe cele din suburbii, acolo unde nu circulă zeci de maşini pe minut, zăpada s-a topit puţin pentru ca ulterior să îngheţe. Drumurile în pante pe alocuri sunt deja impracticabile.

Mai mult, potrivit prognozei pentru următoarele şapte zile afişate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, temperatura maximă nu va depăşi două grade Celsius. În schimb, cea minimă va ajunge în acest weekend până la -10 grade Celsius.

Foloseşte şi acest instrument util: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Vă recomandăm deci să aveţi montate pneuri de iarnă pe toate roţile şi nu doar pe cele motoare, dar şi să fiţi prudenţi la drum. Păstraţi distanţa în trafic şi nu faceţi depăşiri bruşte. Adaptaţi viteza la condiţii meteo şi respectaţi regulile de circulaţie!

Iată deci care este situaţia pe unele trasee din ţară la acest moment, printre care: R34 Hânceşti – Leova, raionul Ungheni traseul R42, raionul Călăraşi, raionul Criuleni, raionul Cimişlia.

inp-zapada-moldova_1

inp-zapada-moldova_2

inp-zapada-moldova_3

inp-zapada-moldova_4

inp-zapada-moldova_5

inp-zapada-moldova_6

inp-zapada-moldova_7

Echipajele Inspectoratului Naţional de Patrulare sunt pe trasee și raportează că circulaţia nu este îngreunată deocamdată. Mai mult, în zona de nord a ţării, noaptea trecută au lucrat mai bine de 30 de autospeciale.