in , ,

Beijing 2018: A fost anunţat preţul de start final pentru Polestar 1, inclusiv în Europa

Noul Polestar 1 a debutat la Auto China 2018 (Salonul Auto Internaţional de la Beijing), marcând astfel revenirea Polestar în China. În urma debutului în premieră în Shanghai, în octombrie 2017, și lansării recente la Salonul Auto de la Geneva, aceasta este prima dată când publicul chinez are șansa să vadă modelul.

FOTO: theverge.com

“După introducerea publică la Salonul Auto de la Geneva, în martie, suntem încântați să ne întoarcem în China – una dintre piețele cheie ale mărcii Polestar. Este minunat să aducem marca Polestar și Polestar 1 mai aproape de publicul de la Beijing”, a declarat Thomas Ingenlath, CEO Polestar.

În contextul premierei locale au fost anunţate şi preţurile de start finale pentru acest coupe hibrid. În China va porni de la 1.45 milioane de yuani renminbi (aproximativ 190.000 de euro), în Europa de la 155.000 de euro, iar în Statele Unite de la 155.000 de dolari. Cifrele oferă clienţilor o înțelegere clară a locului în care Polestar 1 se află pe piață.

Detalii despre prețurile abonamentelor globale ale Polestar, prin care se va putea lua în arendă pe câţiva ani un automobil, vor fi anunţate mai târziu.

În luna martie a acestui an, precomenzile pentru Polestar 1 au fost deschise pentru peste 7.000 de persoane din 18 țări care și-au exprimat deja interesul de a deține un Polestar 1. Toţi aceşti oameni au plătit deja un depozit ca înlocuitor în coada de așteptare pentru mașină.

“Am văzut un prim răspuns puternic din partea primilor clienți. Aceasta ne dă încredere că marca noastră are un viitor luminos. În 2019 deja vom lansa următoarea noastră mașină, Polestar 2 – o mașină electrică de dimensiuni medii, care este bine dezvoltată în faza de inginerie. Vom urmări acest lucru cu modelul Polestar 3, un SUV electric uimitor, cu o siluetă aerodinamică frumoasă, care se află deja într-o fază avansată de proiectare”, a adăugat Thomas Ingenlath.

Vezi şi: (foto) Începând cu 13 martie 2018, noul Polestar 1 poate fi precomandat în 18 ţări

O altă evoluție importantă în creșterea globală a Polestar a fost numirea lui August Wu în calitate de noul președinte al Polestar China în martie.

“Sunt încântat să fac parte din această călătorie interesantă de electrificare cu Polestar, devenind o forță importantă în evoluția industriei de automobile din China. Recunoaștem potențialul pieței chineze pentru vehiculele electrice, iar Polestar are puterea de a profita de aceste oportunități. Suntem angajați în China, unde avem deja o amprentă semnificativă și suntem încântați să fim un brand care poate crește gradul de conștientizare și atractivitate al vehiculelor de performanță electrică”.

Polestar a început să creeze un impuls imediat după lansarea sa în octombrie anul trecut, urmată îndeaproape de începerea construcției la noul centru de producție Polestar din Chengdu, China. Instalația dedicată are acum o structură completă a acoperișului și se află pe drumul de a fi instalate toate utilajele necesare și testarea pre-producției până la sfârșitul anului 2018. Centrul de producție Polestar va construi toate autoturismele Polestar 1 pentru clienții din întreaga lume.

August Wu va conduce dezvoltarea companiei Polestar în China, cu accent pe noua rețea de distribuție Polestar – numită Polestar Spaces – unde clienții se vor bucura de o experiență de brand personal fără abordarea tipică a vânzărilor găsită în reprezentanțele auto tradiționale. Cu toate acestea, funcțiile de retail cum ar fi plasarea unei comenzi vor fi digitale, deoarece Polestar redefinește, de asemenea, modul în care clienții trăiesc și interacționează cu mașinile lor.

“Angajamentul Polestar va fi digital și mașinile noastre vor fi oferite în primul rând pe bază de abonament. Cu o plată lunară care acoperă toate costurile tradiționale asociate cu deținerea de mașini, permitem clienților să se concentreze asupra plăcerii de a conduce. Credem că acest lucru va ajuta Polestar să formeze o nouă relație între noi și clienții noștri”, concluzionează August Wu.

Vezi şi: (video) Cel mai autonom coupe plug-in hybrid din lume, noul Polestar 1, arată cum poate derapa pe zăpadă

Polestar 1 este un gran turismo hibrid care produce 600 de cai putere și un cuplu de 1.000 Nm. Acesta mai deţine şi titlul de cel mai autonom vehicul din categoria din care face parte – poate rula până la 150 de km doar cu energie electrică.

Iti place articolul?