in , ,

(foto/update) Beijing 2018: Ce fac chinezii dacă îşi doresc mult un Mercedes-AMG G 63 6×6 care nu se mai produce

Corect! Îl copie, îi coboară preţul din „cer pe pământ” şi îl scot în vânzare. Una din premierele Salonului Auto Internaţional de la Beijing care se desfăşoară în aceste zile este noul BJ80 6X6, un SUV pick-up care imită modelul Mercedes-AMG G 63 6×6.

Însă marea noutate şi deosebire de german este că e o maşină plug-in hybrid!

BAIC BJ80 6X6 Beijing 2018 3

Modelul BJ80 6X6 a fost produs de marca BAIC, parte a concernului Beijing Automotive Industry Holding Corporation, care are unele legături cu Daimler AG în ceea ce priveşte producţia locală de maşini.

Potrivit pcauto.com.cn, aflăm că sub capotă se ascunde un motor turbo pe benzină şi cu un volum de 2.3 litri marca Saab! Unitatea se afla anterior pe modelul Saab 9-5 (a cărui drepturi au fost vândute concernului BAIC în 2009) şi produce 250 de CP/350 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată Aisin cu şase trepte, cu funcţie de distribuţie a cuplului şi cu o treaptă inferioară folosită la porniri lente de pe loc.

BAIC BJ80 6X6 Beijing 2018 15

Pick-up-ul cu o greutate de trei tone are şi două motoare electrice puse pe roţile de pe ultima osie, însă puterea acestora nu a fost anunţată. Totodată, dispune şi de un set de acumulatori poziţionat între ramă şi caroserie, în zona scaunelor spate, însă acesta nu este protejat de umiditate şi astfel maşina nu poate deocamdată cuceri vaduri de apă. Bateria poate fi încărcată de la acumulatori şi respectiv se poate circula şi într-un regim complet electric. Energia mai poate fi generată de un sistem de recuperare la frânare.

Modelul original Mercedes-AMG are nişte punţi de tip portal cu nişte reductoare încorporate pentru a-i mări garda la sol. Mecanisme similare are şi BJ80 6X6, însă doar pe ultimele două punţi. Pe puntea din faţă există doar două pârghii cu bare longitudinale de torsiune. Poate fi blocat doar diferenţialul central de pe a doua punte, iar ultimele roţi au mecanisme de frânare cu tamburi.

Vezi şi: (video) Acest „Mercedes-AMG G 63 6×6” costă mai puţin de 9000 de dolari

BAIC BJ80 6X6 Beijing 2018 18

Spre deosebire de modelul care imită generaţia anterioară a modelului G-Class, noul BJ80 6X6 are un kit exterior cu elemente de protecţie mai masive, un troliu integrat în bara de protecţie frontală, un snorkel (!), un corp de iluminat cu LED-uri suplimentar, suport pentru bagaje pe acoperiş şi elemente laterale de suport a benei.

O roată de rezervă este ataşată de uşa benei, iar însăşi bena este acoperită cu panouri de lemn!

BAIC BJ80 6X6 Beijing 2018 24

Habitaclul are o planşă de bord pe alocuri asemănătoare cu cel din modelul original G-Class. Există un volan multifuncţional, un panou de bord digital, un ecran multimedia pe centrul consolei centrale, alte două pentru pasagerii din spate, inserţii din lemn şi altele.

Interesant mai este că în total există patru scaune şi toate sunt individuale, tapiţate cu piele naturală, încălzite, ventilate şi reglabile electric, cu memorie! A mai fost instalat şi un termometru auriu prins cu şuruburi, poate singurul detaliu care nu trebuia să fie acolo.

BAIC BJ80 6X6 Beijing 2018 11

Deocamdată modelul chinez făcut de nişte oameni ambițioși există într-un singur exemplar (funcţional!) şi urmează să se decidă dacă va fi produs în serie. Presa locală a scris că există deja câţiva clienţi VIP care şi-ar lua o astfel de jucărie.

Cât ar costa noul BAIC BJ80 6X6 ştiu poate doar producătorii, însă preţul nu se poate compara cu cel de start, de 379.000 de euro ceruţi pentru un Mercedes-AMG G 63 6×6 la momentul lansării. Amintim că modelul care a fost făcut în puţin peste 100 de unităţi nu se mai produce.

Vezi şi: (foto) Ruşii ar fi în extaz. Cum ar arăta un UAZ Hunter pick-up 6×6 dacă s-ar produce

buton subscribe

GALERIE FOTO: (sursă: pcauto.com.cn)