in ,

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi VW Group au deschis o reţea comună de staţii de încărcare

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company şi Volkswagen Group, împreună cu Audi şi Porsche, au anunţat printr-un comunicat de presă comun despre crearea unei companii mixte (joint venture) numită IONITY.

Noul proiect prevede construcţia unei reţele de staţii de încărcare a electromobilelor mărcilor, în Europa, până în 2020.

Planurile companiei prevăd construcţia a 400 de complexe în care vor exista staţii de încărcare cu o putere de 350 de kW (High-Power Charging – HPC). Primele 20 vor fi deschise în Germania, Austria şi Norvegia deja până la sfârşitul acestui an. Alte 100 vor fi date în exploatare în anul 2018.

Staţiile care vor putea încărca concomitent cu energie electromobile de mărci diferite, se vor putea găsi în preajma traseelor şi autostrăzilor principale, la o distanţă de 120 de kilometri una faţă de alta. Parteneri ai proiectului sunt companii ca: Tank & Rast, Circle K şi OMV.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Reprezentanţii IONITY au ţinut să menţioneze că BMW, Daimler AG, Ford şi Volkswagen cu Porsche şi Audi au în această companie o cotă parte egală. În acelaşi timp, alţi producători auto interesaţi pot adera pentru extinderea reţelei.

Vezi şi: Revoluţia electrică i-a amploare! BMW, Daimler, Ford, Audi şi Porsche au semnat un memorandum

Compania IONITY îşi are sediul în Munchen, Germania. Director executiv a fost numit Michael Hajesch (dreapta), iar director operaţional Marcus Groll (stânga). Până la începutul anului 2018 echipa care va avea grijă de buna funcţionare a reţelei de staţii va fi compusă din 50 de specialişti.

Iti place articolul?