in

BMW se gândeşte să renunţe complet la cheile pentru automobile. Iată cu ce vor fi înlocuite

Conducerea companiei BMW analizează posibilitatea de a renunţa complet la cheile automobilelor în schimbul utilizării unor aplicaţii mobile speciale pe telefoane. Declaraţia a fost făcută de Ian Robertson, membru al consiliului de directori şi responsabil pentru vânzările producătorului auto, scrie Reuters.

bmw keyfobs
FOTO: bmwblog.com

“Sincer vorbind, câţi oameni real mai folosesc cheile în prezent pentru a descuia maşina? Nimeni şi niciodată nu scoate măcar cheia din buzunar. Atunci de ce trebuie să le purtăm cu noi? De aceea analizăm cum să renunţăm complet la ele”, a spus Robertson.

Amintim că în prezent compania BMW deţine deja o aplicaţie mobilă cu ajutorul căreia proprietarul unui automobil bavarez poate încuia sau descuia uşile, să urmărească de la distanţă starea maşinii şi să trimite în sistemul său de navigaţie itinerare planificate preliminar.

Aplicaţia este valabilă atât pentru telefoanele care rulează iOS, cât şi Android.

Vezi şi: (foto) În viitor, cheile automobilelor ar putea include acest dispozitiv util creat de Honda şi Hitachi

De asemenea, pentru unele modele din gama BMW sunt disponibile nişte chei inteligente cu un ecran tactil. Aceasta include aproximativ aceleaşi funcţii din aplicaţia sus menţionată şi a debutat odată cu noua generaţie Seria 7.

BMW 7er 2
FOTO: carscoops.com

Vezi şi: (foto/video) Începând cu anul 2017 Volvo va renunţa treptat la cheile tradiţionale