in ,

BMW şi Intel au anunţat că încep să testeze maşini cu autopilot

Compania BMW şi renumitul producător de componente pentru calculatoare Intel au anunţat startul testărilor automobilelor dotate cu sistem de pilotare automată. Primele maşini vor ieşi în scurt timp pe drumurile publice.

Despre aceasta scrie Engadget, cu referire la declaraţiile vicepreşedintelui programului de pilotare automată a Intel Kathy Winter.

Prezentarea primului BMW Seria 7 cu autopilot a avut loc la un eveniment privat în San Jose, statul California. Automobilul este echipat cu un complex avansat de dispozitive, inclusiv cu mai multe camere produce de firma israeliană MobilEye pe care Intel a cumpărat-o cu 15.3 miliarde de dolari.

Intel şi MobilEye vor fi responsabile de componentele tehnice, dar şi de îmbunătăţirea soft-urilor pentru inteligenţa artificială. În schimb, brandul bavarez se va ocupa de pregătirea prototipurilor de teste, de siguranţa şi de testarea acestora.

Până la sfârşitul lui 2017, pe străzile din SUA şi Europa vor apărea 40 de sedanuri echipate cu tehnologii de pilotare automată.

După cum s-a mai anunţat anterior, BMW planifică să-şi prezinte primul automobil de serie cu sistem de pilotare complet automată până în 2021.