in

BMW va construi o nouă uzină la mai puţin de 715 km de Chişinău şi va crea peste 1000 de locuri de muncă

BMW Group continuă să-şi extindă reţeaua de producţie din Europa cu o nouă facilitate ce va fi construită în Ungaria, în apropierea oraşului Debreţin, la mai puţin de 715 km de Chişinău (călătorie de aproximativ 12 ore cu maşina, potrivit Google Maps, fără a fi luate în calcul ambuteiaje şi timpul de aşteptare la frontiere).

Noua locaţie de producţie va fi capabilă să construiască până la 150.000 de maşini pe an şi va crea peste 1.000 de locuri de muncă. Pentru cei interesaţi, care vor căuta un loc de muncă la o uzină auto care este relativ aproape de Republica Moldova, le recomandăm să urmărească informaţia despre când aceasta fi gata pentru a produce maşini şi să analizeze ofertele.

Debreţin este numit de BMW Group drept un loc ideal pentru a-şi extinde reţeaua de producţie şi acolo vor fi investiţi aproape un miliard de euro! A fost ales în primul rând pentru infrastructura foarte bună, legăturile logistice adecvate şi apropierea de reţeua de furnizori consacraţi. Personalul calificat din zonă a fost un alt avantaj important.

Pe lângă echipa de la uzină, numeroase locuri de muncă vor fi create la furnizori de piese şi servicii, atât în cadrul noii facilităţi de producţie, cât şi în regiune.

“Decizia BMW Group de a construi această uzină nouă reafirmă perspectiva noastră pentru o creştere globală. După investiţiile semnificative din China, Mexic şi SUA, acum ne consolidăm activităţile din Europa pentru a menţine un echilibru al producţiei la nivel mondial între Asia, America şi continentul nostru. Europa este cea mai mare locaţie de producţie a BMW Group. Numai în 2018 investim peste un miliard de euro în uzinele noastre din Germania pentru a le actualiza şi a le pregăti pentru mobilitatea electrică”, a declarat Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

BMW Group deţine un birou local în Ungaria din 2004 şi se bucură de relaţii pozitive, de lungă durată, cu furnizorii din ţară. Anul trecut, materiale şi servicii în valoare totală de 1.4 miliarde de euro au fost achiziţionate din Ungaria.

Uzina din Debreţin va impune noi standarde în ceea ce priveşte digitalizarea, dezvoltarea durabilă şi flexibilitatea. În plus, va fi un lider tehnologic, cu soluţii inovatoare pentru automatizare, sisteme de asistenţă de ultimă oră şi aplicaţii de logistică flexibile.

În conformitate cu principiul BMW Group privind sistemul de producţie foarte flexibil, noua facilitate va produce atât automobile cu propulsie convenţională, cât şi electrificată, totul pe o singură linie de producţie!

“În viitor, fiecare uzină BMW Group din Europa va fi echipată pentru a produce automobile electrificate, dar şi convenţionale. Noua noastră uzină din Ungaria va fi capabilă să producă atât modele BMW cu motoare termice, cât şi electrificate – totul pe o singură linie de producţie. Va aduce o capacitate mai mare pentru reţeaua noastră mondială de producţie”, a adăugat Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie.

Europa este cea mai importantă piaţă pentru BMW Group. În 2017 a reprezentat aproape 45% din totalul automobilelor livrate, cu 1.1 milioane de unităţi vândute. Până la finalul lunii iunie, BMW Group a crescut în multe pieţe de pe continent, livrările de automobile totalizând peste 560.000 de unităţi – o creştere de 1.2% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Cea mai nouă decizie de dezvoltare a reţelei de producţie urmăreşte principiul strategic al BMW Group privind creşterea echilibrată la nivel global şi reprezintă următorul pas logic în implementarea strategiei NUMBER ONE > NEXT a BMW Group.

Vezi şi: (foto) BMW a intrat în posesia unui teritoriu imens de 500 de hectare în Cehia. Află ce va construi acolo

Iti place articolul?