in ,

“Cadouri” de sărbători pentru şoferi: Tarife plafon majorate pentru carburanţi

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de astăzi.

De menţionat că ANRE stabileşte un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele stabilite de ANRE pentru plafon şi ar putea fi puţin mai mici.

FOTO: timesofisrael.com

În următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 17 lei şi 54 de bani, un plafon majorat cu doar 13 bani.

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 15 lei şi 72 de bani, un plafon mai mare cu 11 bani bani decât era anterior.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Preţul pentru un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) variază la staţii între 10.57 şi 10.60 lei. În weekend-uri acesta poate fi găsit în unele reţele având un preţ de puţin peste 10 lei.

Iti place articolul?