in ,

Carburanţii se ieftinesc în ultimele zile ale verii. Iată noile tarife plafon afişate de ANRE

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit astăzi un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de mâine.

De menţionat că ANRE stabileşte un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele stabilite de ANRE pentru plafon şi ar putea fi puţin mai mici.

FOTO: blogestaciodeserveimaset.es

În următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 16 lei şi 95 de bani, un plafon micşorat cu 11 bani.

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 14 lei şi 55 de bani, un plafon mai mic cu 22 de bani decât era anterior.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

Preţul pentru un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) a înregistrat o ieftinire în ultima perioadă şi variază la staţii între 9.90 şi 9.99 lei.

Iti place articolul?