in ,

Cât va costa primul electromobil Porsche? A fost anunţat oficial un preţ preliminar

(update) Potrivit informaţiilor preliminare, primul electromobil Porsche va avea în Republica Moldova un preţ de start de 65.000 de euro!


Primul electromobil marca Porsche, care va fi construit după modelul conceptului Mission E, are un preţ preliminar! Într-un interviu pentru revista Car, directorul executiv al companiei Oliver Blume, a declarat că această maşină va avea un preţ asemănător cu cel al modelului Panamera.

Un Porsche Panamera de ultimă generaţie are în Germania un preţ de start de 90.600 de euro.

Vânzările sportcar-ului electric vor demara spre sfârșitul anului 2019. Modelul nu va fi disponibil niciodată cu vreun motor cu ardere internă, ci doar cu propulsoare electrice care vor genera o putere diferită.

Vezi şi: (video) Mini documentar: Cum a fost creat prototipul electric Porsche Mission E

Varianta de serie a conceptului Mission E va fi de asemenea disponibilă în diverse versiuni, de exemplu S sau GTS, iar ulterior – în diferite tipuri de caroserie! În gamă va fi poziţionat între Panamera și 911.

Amintim că Porsche Mission E Concept a fost prezentat în 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt. Maşina a fost echipată cu un sistem de alimentare cu energie de 800 de volţi, două motoare electrice cu o putere totală de 608 CP, un sistem de tracțiune integrală şi un şasiu cu roţi directoare spate.

Vezi şi: Porsche va lansa un crossover electric după versiunea de serie a modelului Mission E

Lansarea oficială a modelului a fost confirmată la sfârşitul anului 2015. Pentru aceasta au fost alocați 700 de milioane de euro. Producția modelului va începe până în 2020.

Iti place articolul?