in , ,

Ce mărci auto caută lumea pe Google? Iată ce le place cel mai mult moldovenilor

BMW și Toyota domină autoritar clasamentul mondial la capitolul Google Search. Cele două mărci sunt preferate în 117 țări atunci când vine vorba de căutări pe Internet. Producătorul german este lider şi în căutările din ţara noastră.

FOTO: pcworld.com
FOTO: pcworld.com

Un studiu realizat de CarWow cu ajutorul Google ne arată cum stă fiecare țară a lumii atunci când vine vorba despre căutările mărcilor auto pe Internet. Este, dacă vreți, un exercițiu interesant care subliniază popularitatea fiecărui brand auto în anumite zone, fără a ține cont de caracterul piețelor respective.

Altfel spus, în cazul căutărilor pe Google nu putem lua în considerare starea pieței respective sau caracterul nou/second-hand al mașinilor, ci pur și simplu nivelul atracției pe care-l au brandurile auto asupra locuitorilor unei țări sau ai alteia.

world

Rezultatele sunt foarte interesante. Observăm că BMW este liderul incontestabil al căutărilor online, cu 61 de țări în care bavarezii câștigă acest top inedit. Pe locul al doilea vine Toyota, brand care-și arogă merite interesante în SUA și Canada, dar și în Australia și în majoritatea țărilor central-africane, acolo unde pick-up-urile dezvoltate de marca japoneză reprezintă principalele metode de “motorizare” pe patru roți.

Printre curiozitățile scoase la iveală de acest top se numără prezența Tesla în vârful căutărilor online din China, cea mai mare piață auto a lumii, marca electrică americană fiind și preferata norvegienilor.

Hyundai se află pe locul al treilea la capitolul popularitate la nivel mondial, adunând 14 țări de interes, implicit Cehia și Slovacia, zone în care Skoda domină clar vânzările.

În sfârșit, cea mai interesantă situație de pe harta mondială este, fără îndoială, prezența Bugatti în vârful căutărilor Google din Niger.

Sursa: Automarket, CarWow

Iti place articolul?