in ,

LOLLOL COOLCOOL AngryAngry OMGOMG WTFWTF LoveLove

Chiar nu îi era clar că e tras în ţeapă? O Skoda Superb în valoare de 8000 de euro, reţinută la vamă

Un autoturism de model Skoda Superb, pentru care s-a prezentat certificatul de înmatriculare falsificat, a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere a frontierei Leușeni până la finalizarea cercetărilor. Conform informaţiilor, acesta are o valoare de doar 8.000 de euro!?

Astăzi, 7 septembrie, în jurul orei 07:40, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și română. Acesta conducea o Skoda Superb, fabricată în anul 2018 și înmatriculată în Republica Franceză.

În timpul controlului, polițiștii de frontieră au fost observat indici de falsificare în certificatul de înmatriculare al automobilului. După verificarea minuțioasă a actului cu ajutorul tehnicii speciale s-a constatat că certificatul nu corespunde caracteristicilor unui act autentic.

La cele depistate, șoferul a declarat că identificase autoturismul pe un site de vânzări a mijloacelor de transport din UE și contra sumei de 8.000 euro devenise noul proprietar. Totodată, recunoaște că nu a verificat pachetul de documente, transmis odată cu mașina.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false, art.361 (al.1) al CP al RM. Șoferului de 33 de ani i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, însă și-a continuat deplasarea în calitate de pasager al unei mașini de ocazie.

De notat că nici pe 999.md şi nici pe mobile.de, de exemplu, un astfel de automobil, produs în perioada anilor 2015-2019, nu poate fi găsit la un aşa preţ mic, mai ales din 2018 şi oricât parcurs nu ar avea!