in ,

Chişinău: Circa 900000 de m2 de carosabil vor fi reparaţi în 2018. Lista adreselor unde se va interveni

Direcția transport public și căi de comunicație a prezentat astăzi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, programul de întreținere a infrastructurii rutiere în municipiul Chișinău pentru anul 2018. Lucrările vor demara atunci când condiţiile meteorologice vor fi bune.

FOTO: chisinau.md

Planul prevede intervenția serviciilor municipale pe patru direcții prioritare:

  • întreținerea străzilor,
  • construcția și reparația străzilor,
  • gospodăria comunală,
  • iluminat public.

Astfel, pe parcursul anului curent vor fi efectuate lucrări de reparație şi întreţinere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, inclusiv a căilor de acces în curţile de blocuri pe 550 de adrese! În total vor fi reparaţi circa 900.000 de metri pătraţi de carosabil.

Vezi şi: (video) Drumarii au început să acopere gropile din Chişinău, iar în România mai mulţi şoferi le repară singuri

FOTO: unimedia.info

La capitolul investiții capitale sunt vizate str. Ion Creangă, care va fi reabilitată integral și construcția sensului giratoriu de la intersecția str. Studenților și Calea Orheiului din sectorul Râșcani.

De asemenea, pentru anul curent sunt planificate începerea lucrărilor de reabilitare a utilităților din cadrul etapei secundare a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei, finanțate de BERD, BEI și FSEV al BERD – str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun.

Vezi şi: (video) Mare atenţie la câteva gropi de pe drumul spre aeroport! Câtorva şoferi le-au adus deja necazuri

Prioritar pentru Direcția transport public și căi de comunicație, pentru anul 2018 sunt şi investițiile în modernizarea sistemului de iluminat pe str. Kiev, bd. Dacia, Viaduct, str. Ciuflea, str. Alba Iulia, Calea Ieşilor, bd. Moscovei, bd. Mircea cel Bătrân, Piața Marii Adunări Naționale, str. Bulgară, Calea Moşilor, cartierul Budeşti-2, inclusiv a iluminatului decorativ și a iluminării trecerilor pietonale.

De menționat că pentru lucrările planificate, din bugetul municipal, pentru anul curent au fost alocate puţin peste 380 milioane lei.

Vezi şi: (video) Detalii despre proiectul Drumuri bune pentru Moldova. Cum vor fi selectate şi cât va costa un km

*Dacă nu apare imediat documentul, actualizează pagina!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iti place articolul?