in ,

Cifrele zilei: Averea lui Elon Musk – peste 100 miliarde de dolari, valoarea Tesla – peste 400 miliarde!

Omul de afaceri Elon Musk a devenit unul dintre puţinii “centimiliardari” ai lumii! Averea CEO-ului Tesla a depășit miercuri 100 de miliarde de dolari pentru prima dată. Acest lucru este demonstrat de datele clasamentului celor mai bogați oameni din lume, compilat de Bloomberg.

elon musk
FOTO: digitaltrends.com

Conform informaţiilor la zi, capitalul lui Elon Musk este estimat la 101 miliarde de dolari! Principalul motiv al creșterii averii sale a fost creșterea valorii acțiunilor Tesla la bursă, ale căror cotații au depășit săptămâna trecută pentru prima dată pragul de 2.000 de dolari! Pe 27 august o acţiune a fost tranzacționată chiar cu aproximativ 2.153 dolari.

Interesant este un lucru: în urmă cu un an acțiunile Tesla aveau o valoare de doar 260 dolari, ceea ce este de peste opt ori mai puțin! Compania are acum o capitalizare de piață de 401 miliarde dolari! Prin comparație, Toyota Motor Corporation este de peste două ori mai ieftină – 188 de miliarde dolari.

Motivul creșterii semnificative a valorii acțiunilor constă în creșterea vânzărilor de maşini și a rentabilității. În al doilea trimestru al anului 2020, Tesla a fost din nou în plus la aceste capitole. Astfel, pentru prima dată în istoria sa, compania continuă să facă profit timp de patru trimestre consecutive, după mult mai multe în care s-au tot înregistrat mari pierderi.

Întorcându-ne din nou la Elon Musk, mai aflaţi că în acest moment se află pe locul patru în lista celor mai bogați oameni de pe planetă, potrivit Bloomberg. Lista este condusă de CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de 202 miliarde de dolari, pragul de 200 mld depăşindu-l şi el pentru prima dată, în aceeaşi zi cu averea actualizată a lui Musk.

Pe locul al doilea și al treilea se află co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (124 miliarde dolari) și CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg (115 miliarde dolari).

Potrivit Bloomberg, cei mai bogaţi 500 de oameni ai planetei au raportat o creştere totală de 809 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului.