in ,

Circulaţi cu prudenţă! Echipaje INP sunt la datorie pe şosele şi străzi

Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă că a dislocat mai multe echipaje pe drumurile din ţară şi pe străzile capitalei pentru a fluidiza traficul, în contextul ultimei zile libere din perioada sărbătorilor pascale. Anume astăzi şi mâine cetăţenii se întorc spre locurile lor de reşedinţă, iar traficul poate deveni aglomerat la intrările în municipiu.

De asemenea, inspectorii de patrulare vor sta la pânda şoferilor care s-au urcat în stare de ebrietate la volan. Aşadar, conducătorilor auto li se recomandă să respecte prevederile din Regulamentul Circulaţiei Rutiere sau în caz contrar riscă amenzi de până la 25.000 de lei.

Vezi lista amenzilor: Începând de mâine, şoferii care încalcă legea vor fi amendaţi cu până la 25.000 de lei!

Inspectoratul Național de Patrulare mai recomandă tuturor conducătorilor auto, odată cu întoarcerea lor în capitală, să evite să parcheze automobilele pe marginea străzilor sau în curțile blocurilor locative, deoarece staționarea acestora va face dificilă curățirea drumurilor de copacii și cablurile electrice care au căzut în ultimele zile din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Nu în ultimul rând poliția reamintește șoferilor să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile meteo rutiere și a unui carosabil umed, să păstreze distanța dintre vehicule, să nu staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau în intersecții.

Iti place articolul?