in ,

Coincidenţă sau nu, echipele F1 McLaren şi Torro Rosso au făcut schimb de furnizori de motoare

Două echipe care participă în Formula 1 au anunţat practic în aceeaşi perioadă de timp că îşi schimbă furnizorii de propulsoare începând cu sezonul din anul 2018. Torro Rosso va folosi motoare făcute de Honda, care anterior existau pe monoposturile McLaren, iar echipa britanică va colabora cu Renault, fostul partener al italienilor.

Noul contract al McLaren cu Renault este valabil până la sfârşitul sezonului din anul 2020, însă cât timp va face echipă Torro Rosso cu Honda nu se cunoaşte.

Amintim că McLaren a început să folosească pe monoposturile sale din Formula 1 motoare furnizate de Honda din anul 2015. De atunci şi până în prezent piloţii colectivului au reuşit să acumuleze doar 114 puncte, iar cea mai bună poziţie în clasament a fost locul cinci (de câteva ori).

La rândul său, echipa Torro Rosso a cumpărat motoare de la Renault în sezoanele din 2014, 2015 şi 2017 (2016 -Ferrari). În toată această perioadă piloţii săi au acumulat 170 de puncte, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat la Marele Premiu al Ungariei şi Americii din 2015 – poziţia a patra.

În context, mai trebuie de menţionat că McLaren a luat decizia să-şi schimbe motoarele după ce au fost criticate de piloţii echipei din cauza fiabilităţii slabe şi puterii mici. Însuşi Fernando Alonso l-a comparat pe cel de pe maşina sa cu unul folosit de monoposturile din seria GP2 şi chiar a avertizat McLaren că ar putea părăsi echipa dacă nu vor fi luate măsuri.

Vezi mai multe: Fernando Alonso a înaintat un ultimatum pentru echipa McLaren din Formula 1

Iti place articolul?