in , ,

Combinaţia perfectă? Cât costă un Land Rover Discovery cu motor de BMW M3 şi tracţiune de la Porsche

Un entuziast auto din Marea Britanie a construit o maşină pe care mulţi ar visa măcar să o testeze. Acesta a încrucişat un Land Rover Discovery cu propulsorul unui BMW M3 E36 şi tracţiunea integrală a unui Porsche 911 Carrera S.

s l1600 1 1

SUV-ul a fost transformat într-o maşină de curse cu 355 de CP. Cutia de viteze îi este una mecanică cu cinci trepte, însă acestea au fost scurtate pentru o acceleraţie cât mai rapidă. Viteza maximă pe care o poate atinge maşina este de 170 de km/h.

s l1600 4

În continuare, acestui Discovery i-a fost montat un sistem de tracţiune integrală cu un ambreiaj multi-disc de la un Porsche 911 Carrera 4S, împreună cu nişte diferenţiale cu alunecare limitată pe ambele punţi.

Mecanismele de frânare sunt de la firma Brembo, iar odată ce s-a modificat suspensia, garda la sol a fost mărită până la 35 de centimetri.

s l1600 3 1

Caroseria maşinii de teren a fost modificată şi întărită, însă fără a mări greutatea totală. Din habitaclu s-a demontat aproape toate lucrurile, fiind instalate nişte scaune sport, un panou de bord şi volan de la BMW, dar şi o cuşcă de protecţie.

Vezi şi: (foto/video) Tuning nebun: VW Transporter T5 cu motor de Porsche 911

s l1600 2

Maşina la care s-a lucrat aproape cinci ani de zile a fost vândută recent printr-o licitaţie organizată pe eBay. Noul proprietar a cumpărat-o cu doar 8.100 de lire sterline sau 9.256 de euro.

Vezi şi: (video) Test Drive: Land Rover Discovery 5

Vânzătorul a menţionat în anunţ că acest Discovery modificat este popular în rândurile pasionaţilor de raliuri şi a mărcii Land Rover. Materialele foto şi video din timpul participării sale într-o cursă au fost văzute de peste 10 milioane de oameni şi au fost distribuite de peste două milioane de ori pe Facebook.