in ,

(foto) Compania Apple a ieşit pe teren pentru a-şi testa autopilotul. Iată ce maşini foloseşte

Compania Apple a început să testeze public sistemul propriu de pilotare automată pentru maşini pe străzile din Silicon Valley, scrie agenţia Bloomberg. Pentru acest lucru, un crossover Lexus RX 450h a fost dotat cu toate dispozitivele necesare.

Mass media scrie că Apple a obţinut permisiunea de a-şi testa tehnologiile pe drumurile publice din California acum două săptămâni.

Prototipul de teste Lexus este dotat cu un LIDAR premium produs de compania Velodyne, camere video şi un spectru larg de senzori amplasați pe toată caroseria maşinii.

Experţii Bloomberg menţionează că toate aceste dispozitive pot fi cumpărate de oricine şi niciunul nu este vreun produs propriu al Apple. Nu este şi cazul programelor software, acolo unde se ascunde cu adevărat “creierul” sistemului de pilotare automată.

Amintim că primele zvonuri despre faptul că Apple îşi dezvoltă un automobil cu autopilot au apărut acum doi ani. Se vehicula că firma americană testează metode de reîncărcare a electromobilelor, a deschis la Berlin un laborator secret şi a angajat mulţi specialişti din domeniu, inclusiv un fost vicepreședinte Tesla sau fostul inginer-şef Aston Martin.

În 2016 s-a aflat că Apple a renunţat la crearea automobilului propriu în favoarea dezvoltării unui sistem de pilotare automată pe care îl va putea comercializa.

Vezi şi: Apple a confirmat pentru prima dată că dezvoltă tehnologii pentru maşini cu autopilot

Iti place articolul?