in ,

Concurentul lui Porsche Panamera de la Mercedes: Trei versiuni din patru vor fi hibride

Jurnaliştii portalului britanic Autocar, cu referire la unele surse din cadrul companiei Mercedes-Benz, a făcut publice niște detalii importante despre viitorul rival al modelului Porsche Panamera.

Un concept cu cinci uși, numit Mercedes-AMG GT, a fost prezentat abia în primăvara acestui an, însă colegii noştri afirmă că ştiu când va apărea modelul de serie şi ce va ascunde sub capotă.

Astfel, aflăm că premiera unui nou gran turismo “cu stea în frunte” va avea loc din nou în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a anului 2018. Vânzările mașinii vor demara în luna septembrie, dar mai întâi într-o versiune cu motor pe benzină şi un şasiu preluat de la Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+.

Asta înseamnă că automobilul va avea acelaşi V8 de 4.0 litri care produce 612 CP, o cutie de viteze automată cu 9 trepte şi un sistem de tracţiune integrală cu posibilitatea deconectării punţii din faţă.

Vezi şi: Imagini spion: Sedanul Mercedes-AMG GT îşi arată formele reale ale posteriorului

Render: Cum ar putea arăta modelul de serie

Tocmai în 2019 pe piață vor apărea versiuni cu sisteme de propulsie hibride şi acestea vor fi tocmai trei la număr! Automobilele vor folosi aceeaşi bază ca şi pe modelul original, dar asistată de un motor electric pe puntea din spate şi un set de acumulatori poziţionaţi undeva într-o consolă posterioară.

Diferenţa dintre cele trei maşini va fi doar în puterea motoarelor electrice şi capacitatea seturilor de acumulatori.

Gran turismo-ul plug-in hybrid de bază va putea produce un total de 680 CP şi va fi capabil să ruleze doar pe bază de energie electrică cel mult 30 de km. Cu o treaptă mai sus va exista un model care va produce 748 de CP și respectiv 40 km. Într-un final, versiunea superioară va avea aceleași caracteristici ca și conceptul de la Geneva: 816 CP și o autonomie de 50 km.

Bateriile ultra-ușoare și sistemele de propulsie hibride numite EQ Power+ sunt dezvoltate în colaborare cu High Performance Powertrains – firma care dezvoltă motoare pentru echipa de Formula 1 a Mercedes-Benz. Aceeași companie s-a ocupat de componentele tehnice de pe Mercedes-AMG Project One și în paralel lucrează la construcţia monoposturilor mărcii pentru Formula E.

Iti place articolul?