in

Constructorii auto din Germania au ajuns la un acord cu autorităţile pentru reglementarea scandalului Dieselgate

Autorităţile Germaniei au aprobat pozitiv propunerea principalilor constructori auto ai ţării în vederea reglementării scandalului Dieselgate, a cărui “rădăcini” iată s-au depistat în acest an şi în Europa, şi nu numai în produsele VW AG.

Astfel, conducerea BMW, Volkswagen AG, Daimler şi Opel va trebui să i-a nişte măsuri concrete “în schimbul” datelor trucate despre emisiile de noxe ale maşinilor cu motoare diesel.

Un acord a fost semnat acum câteva ore la Berlin, acolo unde a fost convocată o adunare de urgenţă cu reprezentanţi ai producătorilor de maşini, ai industriei auto şi din administraţia de stat National Diesel Forum. Textul înţelegerii a fost publicat de Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA).

Astfel, potrivit celor enunţate, companiile BMW, Volkswagen, Daimler şi Opel vor trebui în mod obligatoriu să instaleze un nou soft pe un număr de aproximativ 5.000.000 de maşini cu motoare diesel. Jumătate din acest număr aparţin celor de la VW, care deja au schimbat acele programe soft care falsificau datele la testele de emisii.

Vezi şi: Daimler va demara curând o campanie de rechemare în service a trei milioane de maşini diesel din Europa

Vezi şi: Ştiai asta? Câte tone de emisii s-ar reduce şi câte accidente s-ar evita dacă maşinile ar fi conectate la Internet

Această măsură, potrivit prognozelor, urmează să îmbunătăţească funcţionarea sistemului de filtrare al noxelor înainte ca acestea să fie emise în atmosferă, dar şi să micşoreze nivelul acestora cu 25-30%. Toate cheltuielile care vor fi făcute le vor suporta exclusiv producătorii de maşini.

De asemenea, în textul înţelegerii, pe lângă alte obligaţiuni, cei patru mari jucători s-au angajat să dezvolte activ o infrastructură pentru reîncărcarea maşinilor electrice, în preajma drumurilor principale din Europa.

Pentru a mai “linişti” autorităţile germane, BMW, Daimler şi Volkswagen au anunţat că sunt gata să investească în fondul de dezvoltare a infrastructurilor oraşelor germane, care urmează a fi deschis.

Vezi şi: Compania TEC4 te poate ajuta să eviţi problemele la viitoarele inspecţii tehnice periodice

Iti place articolul?