in ,

Corporaţia americană Liberty Media a confirmat achiziţia Formula 1

Corporaţia americană Liberty Media a confirmat într-un comunicat pe site-ul ei oficial că a cumpărat acţiuni de la grupul de companii care deţin controlul asupra Formula 1.

Noii proprietari au achiziţionat deja un pachet de 18.7 la sută din numărul total de acţiuni, iar afacerea se va încheia complet în primul trimestru a lui 2017.

Vezi şi: Magnatul Bernie Ecclestone vinde campionatul Formula 1 chiar astăzi

f6861566d9159bb1efa1b2787c55ba5f39be2b40
FOTO: bizjournals.com

Pentru controlul total a Liberty Media asupra Formula 1 americanii vor plăti 4.4 miliarde de dolari. Mai mult, noul proprietar a convenit să ia asupra sa şi datoria fostului şef, aceasta estimându-se la alte patru miliarde de dolari.

Promotorul general a Formula 1 şi practic proprietarul acesteia în vârstă de 85 de ani, Bernie Ecclestone, va rămâne în postul de director general.

Anterior britanicul a declarat că noii proprietari l-au rugat să mai rămână la conducerea competiţiei din autosport încă trei ani de zile.

FOTO: sport-xl.org
FOTO: sport-xl.org

Preşedintele consiliului de directori a Formula One Group a fost numit Chase Carey, top managerului holdingului media 21st Century Fox.

Potrivit lui Ecclestone, Carey este mai capabil să crească popularitatea Formula 1, în primul rând cu ajutorul reţelelor de socializare.

La rândul său Carey a menţionat că scopul său principal va fi promovarea Formula 1 întâi ca sport, după care ca şi brand.

FOTO: hollywoodreporter.com
FOTO: hollywoodreporter.com

Compania Liberty Media aparţine omului de afaceri John C. Malone în vârstă de 75 de ani. Corporaţia sa mai deţine acţiuni ale mai multor compania media din SUA, dar şi echipa de baschet Atlanta Braves.

După ce Formula 1 va fi cumpărată complet, Liberty Media Group îşi va schimba denumirea în Formula One Group.

FOTO: irishtimes.com
FOTO: irishtimes.com

What do you think?