in

Cum îţi dezgheţi şi dezabureşti rapid maşina. Metodele pe care orice şofer ar trebui să le ştie

O problemă des întâlnită pe vreme de iarnă este îngheţarea şi aburirea geamurilor de la maşină. În general, asta înseamnă timp pierdut, frig şi în general o stare de nervozitate. Iată câteva sfaturi care va pot ajută în găsirea soluţiei optime pentru dezgheţarea geamurilor de la maşină, în timp util.

FOTO: shutterstock.com

1. Porneşte căldură şi ieşi din maşină cât timp se încălzeşte. Este mult mai eficient. Deschide puţin şi geamul la şofer, pentru că aerul să fie proaspăt când te urci în maşină.

2. Poţi încerca un lichid special pentru parbriz îngheţat. Însă NU utiliza niciodată apă fiartă! Rişti să îţi cumperi alt parbriz.

Vezi şi: Trucuri simple pentru dezaburirea geamurilor automobilului. Încearcă şi tu (video)

3. Dacă ai cum, poţi lasă deschis uşor un geam pe timpul nopţii. Astfel, nu vor mai îngheţa. Riscul este, însă, că la pornirea maşinii să ai necazuri cu geamurile aburite.

4. În ceea ce priveşte dezaburirea geamurilor, poţi încerca două variante: fie încălzeşti geamul, fie reduci umiditatea din interiorul maşinii.

Vezi şi: (video) Un truc simplu: Cum să faci ca parbrizul şi geamurile să nu se mai aburească niciodată

Pentru a încălzi geamul, foloseşte-te de dispozitivul de încălzire a maşinii la treaptă maximă şi ai grijă să ai grijă că ventilaţia să fie setată pe modul dezaburire. Aceasta este mai eficientă deoarece direcţionează fluxul de aer către parbriz şi geamurile laterale.

Sursă: businessmagazin.ro

Iti place articolul?