in ,

Cum a reacţionat INP la încălcarea comisă de un inspector în trafic

Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare spun că angajatul MAI nu a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, chiar dacă acesta a virat la stânga de pe banda destinată deplasării numai înainte sau la dreapta.

Vezi aici cum s-a întâmplat totul: (video) Poliţia de patrulare vs regulile de circulaţie. Iată ce a surprins o cameră de bord

Screenshot_25

INP spune că angajatul MAI avea girofarul pornit atunci când a virat la stânga pe strada Mihai Viteazul, așa că, ceilalți participanți la trafic nu aveau decât să oprească.

„Conducătorul mașinii cu regim prioritar de circulație, înainte de a admite abateri de la exigențele Regulamentului Circulației Rutiere (RCR), manifestate prin virarea la stânga de pe banda destinată deplasării numai înainte sau la dreapta, a întreprins toate măsurile necesare de precauție și nu a creat impedimente vehiculelor ce se deplasau regulamentar la stânga. În secvența video este evident faptul că, conducătorul mașinii de patrulare a semnalizat, prin intermediul semnalizatorului de direcție, intenția de a vira la stânga. În context, potrivit RCR, la apropierea vehiculului care are pus în funcțiune dispozitivul cu lumina albastră giratorie, conducătorii altor vehicule trebuie să asigure deplasarea nestânjenită a acestuia, iar în caz de necesitate să oprească”, se arată într-un răspuns al INP pentru UNIMEDIA.

Ne întrebăm şi noi: da, nu s-a văzut momentul când a fost pornit girofarul, însă este normal să îl aprinzi şi să semnalizezi că vrei să mergi la stânga când deja eşti în mijlocul intersecţiei?

Iti place articolul?