in , , ,

WTFWTF AngryAngry OMGOMG LOLLOL

Cum s-a întâmplat accidentul nocturn tragic de pe bd. Ştefan cel Mare. Mărturia şoferului care spune că nu a participat într-o cursă

Astăzi, 11 august 2020, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe Tcaciuc Ion, tânărul care se afla la volanul unui Audi S8 şi care se face vinovat de producerea unui groaznic accident pe bulevardul central al capitalei, soldat cu două decese şi mai multe persoane traumatizate, l-a aproximativ şapte ani de închisoare!

Din textul hotărârii judecătoreşti însă aflăm şi alte detalii destul de curioase despre cum s-a produs accidentul şi ce s-a întâmplat cu câteva minute înainte de el. Toate, din mărturia enunţată de Tcaciuc Ion sub jurământ.

accident stefan colaj

Ce aflăm despre Tcaciuc Ion şi acţiunile sale în acest dosar de rezonanţă:

  • A fost ţinut în arest preventiv din 17 mai 2020, ora 06:30.
  • Nu are antecedente penale.
  • Procurorul a pledat pentru condamnarea inculpatului şi stabilirea unei pedepse definitive sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și 8 luni în penitenciar de tip deschis cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Tcaciuc Ion a pledat pentru numirea unei pedepse la discreția instanței, dar a solicitat să nu fie privat de libertate.
  • Permis de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova nu deține, însă dispune de permis de conducere eliberat de autoritățile Italiene, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Totuşi, la etapa urmăririi penale i s-a comunicat că acesta este fals, cu ce nu este de acord, deoarece permisul de conducere la obținut la biroul Ace din orașul Orvieto, regiunea Umbria, Italia. Mijloace de transport conduce din anul 2011. Anterior nu a înregistrat accidente rutiere.
  • El nu a participat la cursă, doar a acceptat să transmită automobilul lui Nicolae pentru realizarea unei curse și s-a deplasat după automobilul de model BMW, acțiuni ce nu le apreciază drept o cursă, ori el careva discuții referitoare la curse nu a avut.
  • Automobilul de model Audi S8 aparține unui prieten de al său, care i-a fost transmis în temeiul încrederii, el nu l-a primit personal de la acesta, ci l-a preluat de la un centru de reparații. Toate actele se aflau în automobil și din motiv că aceasta era proaspăt intrat în țară, a considerat că toate sunt în regulă și nu le-a verificat.
  • Regretă cele comise, este de acord cu pedeapsa care va fi aplicată și cu repararea prejudiciilor aduse părților vătămate.
  • La acel moment nu se afla în stare de ebrietate sau sub influența altor substanțe stupefiante!
  • Se confirmă pariul contra sumei de 50 de euro!
  • Automobilul Audi S8 nu avea probleme de ordin tehnic.

Ce s-a întâmplat înainte de accident şi imediat după,
din spusele lui Tcaciuc Ion:

Şi-a recunoscut vina integral și a declarat că la data de 16 mai 2020, în jurul orei 23:00 s-a întâlnit cu domnişoara în cauză la stația Peco din mun. Chișinău, de pe șoseaua Muncești, unde au decis să servească o cafea, după care s-au deplasat la plimbare prin oraș cu automobilul de model Audi S8, număr de înmatriculare nu-l ține minte, dar eliberat de autoritățile bulgărești.

Au pornit de la stație, deplasându-se pe str. Muncești, după care au virat la stânga pe str. Burebista, iar apoi au virat la dreapta pe str. Sarmisegetusa și deplasându-se spre str. Zelinski, la dreapta au văzut o mașină și a presupus că este un prieten de al său pe nume Nicolai, a stopat lângă automobilul de model Mercedes-Benz ML, număr de înmatriculare nu ține minte (VVZ 777), la volanul căruia se afla o persoană necunoscută lui, Nicolai fiind în calitate de pasager.

La acel moment nimeni nu a coborât din automobil, discutând prin intermediul geamurilor deschise, au decis să meargă la stația Peco Petrom de pe strada Aleea Gării. Ei se deplasau în față, iar el în spatele automobilului Mercedes. S-au deplasat pe strada Decebal și au ajuns la stația Peco Petrom, unde el a parcat în partea stângă de pe teritoriul stației, după care, de ei s-a apropiat Nicolae, care le-a propus să servească o cafea, însă tânăra a refuzat deoarece pe teritoriul stației Peco a văzut mai mulți cunoscuți și nu dorea ca aceștia să o vadă împreună cu el. Atunci Nicolae a plecat de lângă mașina sa și s-a dus să vorbească cu persoanele respective. Despre ce anume nu cunoaște.

Peste 3-5 minute, Nicolae a revenit la mașina sa și a propus să facă o cursă între automobilul său de model Audi S8 și un alt automobil, la care el a refuzat, dar a fost de acord să transmită automobilul său lui Nicolae pentru ca acesta să realizeze o cursă, care i-a comunicat că va avea loc la periferiile orașului pe șos. Muncești.

Peste puțin timp a văzut cum un automobil de model BMW, de culoare albă, a plecat de pe teritoriul stației Peco, numerele de înmatriculare și cine era la volan nu cunoaște, însă Nicolae l-a rugat pe Ion să ajungă din urmă acest automobil. Atunci el fiind la volanul automobilului Audi S8, iar domnişoara în cauză fiind în calitate de pasageră, au mers după automobilul menționat, din care motive nu poate explica, dar la rugămintea lui Nicolae.

Cu viteză normală s-au deplasat pe str. Gagarin, după care a virat pe bd. C. Negruzzi spre bd. Ștefan cel Mare, unde recunoaște că a accelerat puțin, fiind depășită limita de viteză stabilită, dar nu ține minte viteza de deplasare, pe motiv că carosabilul era bun. În apropiere de intersecția bd. Ștefan cel Mare cu str. Ismail, din motivul neatenției la culoarea semaforului a tamponat un automobil, modelul și tipul căruia l-a aflat ulterior. Automobilul nu l-a observat de la distanță, ci în ultimul moment. După impact și-a pierdut cunoștința, însă și-a revenit pe bancheta din spate a automobilului de model Audi, însă cum s-a întâmplat acest lucru nu-şi poate explica. Doar la acel moment a înțeles că s-a produs un accident rutier, văzând-o și pe tânăra care era în stare inconștientă.

A deschis ușa din spate, din partea stânga, a coborât din automobil și a cerut ajutor. Astfel de el s-au apropiat o grupă de carabinieri, care au evacuat-o pe domnişoară din automobil, la fața locului fiind aproximativ 20-30 minute. Ulterior după ce și-a revenit a văzut că automobilul pe care l-a lovit a intrat în contact cu alte două automobile și anume o Dacia care era avariată în partea din față și din dreapta, dar şi o Toyota care era complet avariată. Cadavrele la fața locului nu le-a văzut. În rezultatul accidentului a primit leziuni ușoare: contuzia capului și leziunea gambei drepte.


Ce s-a întâmplat înainte de accident şi imediat după,
din spusele pasagerei din Audi:

Aceasta a spus anchetatorilor că la data de 17 mai 2020, în jurul orei 00:00, s-a întâlnit cu un prieten pe nume Ion, la stația Peco Lukoil din str. Muncești, care se afla la volanul automobilului de model Audi, număr de înmatriculare nu cunoaște. Ea a urcat pe scaunul din dreapta şoferului, după care s-au deplasat spre centrul orașului, spre stația Peco Rompetrol de pe șoseaua Muncești, intersecție cu str. Decebal, unde acesta s-a întâlnit cu niște prieteni pe nume Arcadii Munteanu, Ion Țurcanu şi Grigorii
familia căruia nu o cunoaște.

Aceștia au discutat între ei, după care de pasagerii din Audi (şoferul şi tânăra) s-a apropiat una din persoanele de gen masculin care era cu automobilul de model Mercedes-Benz ML, care le-a comunicat că el a “sporit” (n.r. pariat) cu cineva din băieți la suma de 50 euro că îi va întrece cu automobilul de model Audi, la volanul căruia se afla Ion, la care ultimul le-a spus că este de acord, dar el va merge până la șoseaua Muncești, după care va transmite automobilul persoanei ce se afla la volanul automobilului de model Mercedes, însă Țurcanu Ion nu a fost de acord și a rămas la benzinărie.

Astfel primul s-a pornit Grigorii care era la volanul automobilului de model BMW Seria 5 de culoare albă (ESQ 207), ulterior Arcadii care era la volanul automobilului de model BMW Seria 5 de culoare întunecată, după care a pornit Ion cu Audi-ul în care se afla și ea. Până a se porni, persoana care se afla la volanul automobilului de model Mercedes-Benz ML i-a spus lui Ion să-l ajungă pe Grigorii și să-i spună să se deplaseze spre șoseaua Muncești pentru întrecere.

Din motiv că Grigorii a început deplasarea pe bd. Negruzzi, atunci Ion a început deplasarea cu viteză ridicată pentru a-l ajunge pe Grigorii. În timpul deplasării pe bd. Ștefan cel Mare din direcția bd. Negruzzi spre Tighina, Ion l-a întrecut pe Grigorii. Ajungând la intersecția str. Ismail cu Ștefan cel Mare, a văzut un automobil care se deplasa pe str. Ismail din direcția str. București spre str. Columna şi atunci ea a strigat ”mașina”, dar nu ține minte dacă Ion a frânat sau nu înainte de impact.

Ce s-a întâmplat ulterior nu ține minte, și-a revenit când medicii îi acordau primul ajutor. Care era viteza de deplasare a automobilului și culoarea semaforului nu cunoaște. În urma accidentului i-au fost cauzate leziuni, dar nu are pretenții materiale.

Fiind audiată suplimentar la data de 17 mai 2020, aceasta a indicat că persoana de gen masculin care s-a apropiat de automobilul lui Ion și a discutat ceva cu acesta și care anterior a coborât din automobilul de model Mercedes-Benz ML a rămas la benzinărie. A mai menționat că viteza de deplasare a automobilului Audi, condus de Ion, i se părea normală.

În timp ce se afla la IMSP IMU, de ea s-a apropiat Ion care a încercat să o convingă să comunice organelor de poliție că la volanul automobilului se afla o altă persoane pe nume Nicolai. Ce i-a răspuns acestuia nu ține minte, deoarece avea dureri puternice și aflarea sa în instituția medicală a memorizat-o pe alocuri.


Vezi detalii din probe, declaraţii ale martorilor şi ce prejudicii va mai trebui să achite Tcaciuc Ion din cont propriu:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab