in , ,

Cursa de 24 de ore de la Le Mans va fi organizată în regim real şi pe un simulator auto

Filiala Audi SUA va organiza un maraton virtual al cursei de anduranţă “24 de ore de la Le Mans”, folosind simulatorul Forza Motorsport 6, care este disponibil exclusiv pe consola de jocuri Xbox One.

Interesant este că cursa virtuală va avea loc în acelaşi timp cu cea reală. Mai mult, condiţiile meteorologice pe traseul din joc se vor schimba în mod sincronizat cu cele de pe circuitul din Franţa.

le mans

Audi nu a menţionat dacă se va schimba ziua cu noaptea în cursa virtuală. Versiunea obişnuită a jocului nu suportă un schimb dinamic al zilei şi nopţii, dar şi schimbării timpului de afară în regim real. Este posibil ca special pentru această cursă să fie pregătită o altă versiune a jocului video.

În cursă vor participa 12 echipe alcătuite din gameri profesionişti. Piloţii se vor juca pe un simulator special care îi pregăteşte pe piloţii reali. Totodată, pentru a face atmosfera mai reală, jucătorii vor fi îmbrăcaţi în salopete şi căşti.

FOTO: wikipedia.org
FOTO: wikipedia.org

Deocamdată nu se cunoaşte nici cum va fi organizat schimbul piloţilor sau câţi piloţi vor concura de partea fiecărei echipe. În realitate, la cursa de 24 de ore de la Le Mans, piloţii se schimbă la fiecare 2-4 ore, iar echipajul este alcătuit din 2-3 persoane.

Vezi şi: (video) Cu peste 350 de maşini prin Australia. A fost anunţat jocul Forza Horizon 3

Cursa virtuală va avea loc pe 18-19 iunie în oraşul San-Francisco. Evenimentul va fi transmis live de către canalul oficial Audi în serviciul de streaming Twitch.

Câştigătorii vor avea ocazie să meargă la nişte cursuri de condus profesionist pe circuitul Sonoma. Echipa care va ocupa locul secund vor putea merge gratuit la cursa Lone Star, organizată în luna septembrie în oraşul Austin, Texas.

Cei care vor lua medaliile de bronz se vor alege cu nişte console Xbox One şi copii ale jocului Forza Motorsport 6.