in ,

LoveLove

Organizatorii Formula 1 prezintă calendarul complet pentru 2020! Unde se va desfășura cea mai apropiată de Moldova cursă

(update 25.08.2020) Intercity Istanbul Park din Turcia va găzdui un Grand Prix pentru prima dată din 2011 în acest an, după ce organizatorii Formula 1 au anunțat că alte patru curse au fost adăugate în calendarul din 2020. Şi iată că acum acesta este complet! Cursa de închidere a sezonului – Abu Dhabi Grand Prix – va avea loc la Yas Marina Circuit pe 13 decembrie.

Aşadar, Marele Premiu al Turciei aduce Formula 1 mai aproape de Republica Moldova! Geografic vorbind, dacă ar fi să calculăm distanţa pe linie dreaptă, pentru comparaţie – Hungaroring – unde s-a desfăşurat deja Marele Premiu al Ungariei, se află la circa 725 km de Chişinău, iar Soci, unde are loc de regulă Marele Premiu al Rusiei, la circa 932 de km. De la Chişinău până la Istanbul, dacă un avion ar zbura pe linie dreaptă, atunci ar avea de parcurs doar 668 km.

Organizatorii Formula 1 au confirmat, de asemenea, că Marele Premiu al Chinei, care a fost amânat inițial de la începutul acestui an, nu va mai avea loc în 2020, ceea ce înseamnă limitarea la doar 17 curse pentru acest sezon.

“Putem confirma că un număr de curse din sezonul revizuit 2020 vor fi deschise unui număr limitat de fani și lucrăm cu fiecare promotor pentru a finaliza detaliile în acest sens. Deși dorim să vedem cât mai mulți fani posibil, prioritatea noastră rămâne siguranța comunității de Formula 1 și a comunităților pe care le vizităm, și vom revizui accesul fanilor pe această bază. Datorită fluidității continue a pandemiei de COVID-19, continuăm să menținem un dialog strâns cu toți promotorii și autoritățile locale pentru a ne asigura că operăm în cel mai sigur mod posibil și monitorizăm îndeaproape fiecare situație națională – inclusiv restricțiile de călătorie și procedurile locale ce ţin de sănătate”, se notează într-o declaraţie emisă de F1.

formula 1 calendar 2020

(02.06.2020) Cursele de Formula 1 se reiau din iulie! Iată care vor fi primele opt din noul sezon

Organizatorii Formula 1 au confirmat astăzi că sezonul 2020 va începe în Austria chiar de luna viitoare și au dezvăluit detalii despre primele opt curse ale unui nou calendar!

F1 GP Austria 2019
RED BULL RING, AUSTRIA – JUNE 30: Charles Leclerc, Ferrari SF90, leads Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, Lando Norris, McLaren MCL34, Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing C38, and the rest of the field at the start during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Jerry Andre / LAT Images)

După o îndelungă așteptare din cauza pandemiei globale de coronavirus, F1, echipele și FIA au lucrat împreună la un plan care să le permită să înceapă sezonul sportiv în condiții de maximă siguranță și astăzi, directorul executiv al F1, Chase Carey, a explicat prima parte a unui calendar revizuit de curse.

Sezonul va începe cu Marele Premiu al Austriei, care va avea loc pe Red Bull Ring pe 5 iulie, urmat după o săptămână de o a doua cursă pe aceeași pistă. Marele Premiu al Ungariei va urma după o săptămână de la a doua cursă din Austria, înainte de pauză. Apoi vor fi două curse organizate la Silverstone, Marea Britanie, urmate de Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Ulterior vom vedea un Grand Prix belgian şi unul italian la Monza, pe 6 septembrie.

Toate cursele vor fi susținute de campionatele Formula 2 și Formula 3, care vor fi organizate în aceleaşi locaţii şi în aceleaşi săptămâni.

CursaCircuit, locaţieData
1Formula 1 Rolex Grosser Preis von OsterreichRed Bull Ring, Austria3-5 iulie
2Formula 1 Pirelli Grosser Preis der SteiermarkRed Bull Ring, Austria10-12 iulie
3Formula 1 Aramco Magyar NagydijHungaroring, Ungaria17-19 iulie
4Formula 1 Pirelli British Grand PrixSilverstone, Marea Britanie31 iulie – 2 august
5Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand PrixSilverstone, Marea Britanie7-9 august
6Formula 1 Aramco Gran Premio de EspanaCircuit de Barcelona-Catalunya, Spania14-16 august
7Formula 1 Rolex Belgian Grand PrixSpa-Francorchamps, Belgia28-30 august
8Formula 1 Gran Premio Heineken d’ItaliaMonza, Italia4-6 septembrie
F1 European Calendar 2020
FOTO: formula1.com

Datorită fluidității în curs de desfășurare a situației privind COVID-19 la nivel internațional, F1 va pune la punct detalii din calendarul mai larg și le va publica în următoarele săptămâni, fiind aşteptată organizarea în acest an a unui număr total de 15-18 curse înainte de finalizarea sezonului în decembrie.

Cele opt curse de deschidere vor fi evenimente închise pentru public! F1 îşi exprimă speranţa că fanii vor putea să participe din nou doar atunci când va fi sigur de făcut acest lucru.

Sănătatea și siguranța tuturor celor implicați va continua să fie prioritatea numărul 1, Formula 1 și FIA având un plan robust și detaliat pentru a asigura că toate cursele mențin cel mai înalt nivel de siguranță, cu proceduri stricte în vigoare.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!