in ,

Cursele de Formula 1 se reiau din iulie! Iată care vor fi primele opt din noul sezon

Organizatorii Formula 1 au confirmat astăzi că sezonul 2020 va începe în Austria chiar de luna viitoare și au dezvăluit detalii despre primele opt curse ale unui nou calendar!

RED BULL RING, AUSTRIA – JUNE 30: Charles Leclerc, Ferrari SF90, leads Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, Lando Norris, McLaren MCL34, Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing C38, and the rest of the field at the start during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Jerry Andre / LAT Images)

După o îndelungă așteptare din cauza pandemiei globale de coronavirus, F1, echipele și FIA au lucrat împreună la un plan care să le permită să înceapă sezonul sportiv în condiții de maximă siguranță și astăzi, directorul executiv al F1, Chase Carey, a explicat prima parte a unui calendar revizuit de curse.

Sezonul va începe cu Marele Premiu al Austriei, care va avea loc pe Red Bull Ring pe 5 iulie, urmat după o săptămână de o a doua cursă pe aceeași pistă. Marele Premiu al Ungariei va urma după o săptămână de la a doua cursă din Austria, înainte de pauză. Apoi vor fi două curse organizate la Silverstone, Marea Britanie, urmate de Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Ulterior vom vedea un Grand Prix belgian şi unul italian la Monza, pe 6 septembrie.

Toate cursele vor fi susținute de campionatele Formula 2 și Formula 3, care vor fi organizate în aceleaşi locaţii şi în aceleaşi săptămâni.

CursaCircuit, locaţieData
1Formula 1 Rolex Grosser Preis von OsterreichRed Bull Ring, Austria3-5 iulie
2Formula 1 Pirelli Grosser Preis der SteiermarkRed Bull Ring, Austria10-12 iulie
3Formula 1 Aramco Magyar NagydijHungaroring, Ungaria17-19 iulie
4Formula 1 Pirelli British Grand PrixSilverstone, Marea Britanie31 iulie – 2 august
5Emirates Formula 1 70th Anniversary Grand PrixSilverstone, Marea Britanie7-9 august
6Formula 1 Aramco Gran Premio de EspanaCircuit de Barcelona-Catalunya, Spania14-16 august
7Formula 1 Rolex Belgian Grand PrixSpa-Francorchamps, Belgia28-30 august
8Formula 1 Gran Premio Heineken d’ItaliaMonza, Italia4-6 septembrie
FOTO: formula1.com

Datorită fluidității în curs de desfășurare a situației privind COVID-19 la nivel internațional, F1 va pune la punct detalii din calendarul mai larg și le va publica în următoarele săptămâni, fiind aşteptată organizarea în acest an a unui număr total de 15-18 curse înainte de finalizarea sezonului în decembrie.

Cele opt curse de deschidere vor fi evenimente închise pentru public! F1 îşi exprimă speranţa că fanii vor putea să participe din nou doar atunci când va fi sigur de făcut acest lucru.

Sănătatea și siguranța tuturor celor implicați va continua să fie prioritatea numărul 1, Formula 1 și FIA având un plan robust și detaliat pentru a asigura că toate cursele mențin cel mai înalt nivel de siguranță, cu proceduri stricte în vigoare.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Iti place articolul?