in

Curtea Supremă de Justiţie din Rusia a anulat decizia de lichidare a mişcării StopHam

Curtea Supremă de Justiţie din Federaţia Rusă a anulat decizia instanţelor inferioare de lichidare a organizaţiei StopHam.

Astfel, instanța superioară a satisfăcut recursul reprezentanților mișcării, care au insistat asupra faptului că ei nu au fost informaţi despre organizarea unei ședințe unde era discutată decizia luată de Ministerul Justiţiei, scrie Ria Novosti.

932602471

Însuşi liderul mişcării StopHam Dmitrii Ciugunov a calificat decizia instanţei supreme drept “triumf al dreptății și al bunului simț” și a declarat că așteaptă recuperarea statutului juridice în termen de două luni.

De asemenea, reprezentanţii mișcării au declarat că sunt gata să-şi corecteze toate încălcările.

Organizaţia StopHam a fost creată în Rusia în anul 2010 pe baza mişcării numită “Наши” (Ai noştri). Membrii au făcut rost de statutul juridic abia în anul 2012.

Din acel moment mişcarea nu a informat Ministerul Justiţiei despre activitatea sa, și, prin urmare, împotriva lor au fost trimise în mod repetat notificări. Aceasta a fost şi cauza pentru care a început procesul de lichidare a acestei feţe juridice în luna martie a acestui an.

Vezi şi: (video) Activiștii Stop Ham au zgâriat cu bicicleta un Rolls-Royce Phantom Coupe