in

Datsun Open Day în Moldova. Iată cum a fost

Articol de: Datsun Moldova

Compania Dat Sun Auto SRL – importatorul oficial al brandului japonez de automobile Datsun în Moldova a organizat un nou eveniment dedicat mărcii nipone, “Datsun Open Day”.

maket-artikol

Săptămâna trecută, vreme de trei zile, începând cu data de 29 septembrie şi până pe 1 octombrie, showroom-ul dealerului local Datsun şi-a anunţat uşile deschise pentru toţi doritorii de a testa adevăratele calităţi ale unei maşini japoneze, în cadrul evenimentului “Datsun Open Day”.

datsun-moldova

Vizitatorii showroom-ului Datsun au fost întâmpinaţi cu un fourchette, dar şi cu o invitaţie la Test Drive, care pe lângă toate emoţiile pozitive le-a adus şi un cadou garantat din partea companiei.

Cei prezenţi la eveniment au putut aprecia pe deplin timpul frumos petrecut în compania unui automobil fiabil, confortabil şi nu în ultimul rând accesibil. Calităţi care stau la baza filosofiei acestei mărci.

datsun-moldova-1

datsun-moldova-2

Directorul salonului auto, Oleg Iarov, a relatat detalii importante despre activitatea companiei Datsun.

Istoria acestui brand de automobile îşi are începuturile încă în anul 1914 când a fost prezentat primul automobil DAT, construit după aceeaşi filosofie care se reflectă astăzi în producţia mărcii Datsun.

datsun-moldova-3

datsun-moldova-4

Datsun a apărut în rezultatul creării unei subdiviziuni a producătorului de vehicule autoutilitare DAT, în anul 1931, iar numele i se trage de la abreviatura formată din acronimele celor trei fondatori (Den, Aoyama, Takeuchi), la care s-a adăugat şi sufix-ul “son”, în traducere din engleză fiu, ceea ce avea să sublinieze paternitatea companiei DAT.

Ulterior însă, “son” a fost preschimbat în “sun”, aşa cum în niponă “son” se egalează cu o pierdere, iar “sun” este asociat cu soarele, un cuvânt mult mai potrivit pentru un producător de automobile din Ţara Soarelui Răsare.

datsun-moldova-5

Aflată sub conducerea gigantului Nissan, Datsun a ajuns să îşi cunoască sfârşitul de carieră în anul 1986., însă tot datorită Nissan Motor Company, numele Datsun a răsărit cunoscând noi orizonturi din anul 2013 încoace.

Urmându-şi principiile fundamentale adânc înrădăcinate, Datsun a creat o nouă gamă de automobile, câteva dintre modele fiind disponibile şi în ţara noastră.

“Constructorul a poziţionat producţia ca fiind una accesibilă, dar care însă iată că se bucură de avantaje simţitoare în faţa concurenţilor, graţie construcţiei simple, dotărilor bogate, şi nu în ultimul rând fiabilitatea atât de caracteristică unei maşini japoneze”, a mărturisit domnul Oleg Iarov.

datsun-moldova-6

Alianţa Renault-Nissan, la uzinele căreia sunt asamblate modelele mi-Do şi on-Do, a avut grijă ca maşinile să primească îmbunătăţiri esenţiale la nivelul suspensiei, transmisiei, dar şi la nivelul izolării fonice, sporind astfel esenţial confortul şi caracteristicile dinamice ale acestora.

datsun-moldova-7

Bunăoară, aflaţi că Datsun mi-DO poate fi echipat cu o cutie de viteze automată cu patru rapoarte (Jatco) care în combinaţie cu motorul de 1.6 litri şi 87 de cai putere demonstrează calităţi dinamice surprinzătoare.

Uzina mamă a avut grijă ca maşinile să fie echipate cu încălzire în scaune chiar şi în cea mai simplă versiune, în timp ce opţional se poate comanda şi încălzirea parbrizului, o opţiune extrem de rar întâlnită în acest segment. Bine că lista bunătăţilor poate continua cu mai mult decât atât.

datsun-moldova-8

Foarte asemănătoare şi în acelaşi timp vizibil diferite, Datsun mi-Do şi on-Do sunt adresate clienţilor cu gusturi şi necesităţi variate. Dacă sedanul cu patru uşi, on-DO se poate lăuda cu cel mai mare volum portbagaj din segmentul său, atunci hatchback-ul mi-DO se remarcă printr-un nivel de echipare mult mai bogată şi un look ceva mai sportiv.

datsun-moldova-9

Din 2013 şi până în 2015, când importatorul oficial Datsun şi-a anunţat debutul pe piaţă, modelele constructorului japonez puteau fi găsite doar în Federaţia Rusă, India, Kazakhstan, Africa de Sud, Indonezia, Belarus şi Liban.

Astăzi însă clienţii moldoveni au opţiunea de a alege un concurent destoinic printre reprezentanţii acestui acest segment.

datsun-moldova-10

Bineînţeles că viitorii proprietari vor avea acces la o întreagă gamă de servicii pentru întreţinerea automobilului personal, iar un alt factor important este garanţia oferită de producător care se extinde la 100.000 de kilometri sau trei ani de exploatare.

Dat Sun Auto SRL a reuşit să vândă în jur de 26 de maşini noi, iar portofoliul de clienţi numără atât persoane fizice cât şi juridice, cum sunt firmele de taxi sau cele de pază. Spre exemplu, în showroom erau expuse două dintre cele 33 de modele on-DO, contractate şi personalizate cu numele serviciului de taxi 14101, Primo Taxi.

datsun-moldova-11

Sunteţi curioşi să aflaţi ce i-a motivat pe cumpărătorii moldoveni să aleagă un Datsun în favoarea altor modele cunoscute deja pe piaţa din RM?

Răspunsul este simplu, clienţii locali sunt în căutarea unei alternative de mijloc de transport cu aspect plăcut şi modern, echipată cu un motor puternic, dar care are la bază o construcţie simplă, ceea ce se traduce printr-o fiabilitate ireproşabilă.

datsun-moldova-12

 

datsun-moldova-13

Salon DATSUN, mun.Chișinău, str. Bucovinei, nr.9,  www.datsun.md

P.