in , ,

COOLCOOL

De ce porneşte fără motiv alarma la unele maşini? Cele mai populare argumente

Cu siguranță că nu de puține ori ați fost deranjat în toiul nopții de zgomotele alarmei unui autoturism din parcare. În marea majoritate a cazurilor aceasta porneşte fără motiv, iar proprietarii sau vecinii sunt nevoiţi să se ridice din pat şi să verifice cu privirea dacă totul e ok.

Știți care ar fi cauza acestor declanșări eronate ale sistemului de alarmă?

FOTO: slovenskenovice.si

În cele mai multe cazuri o alarmă care se activează fără a există un motiv real se traduce printr-o instalare neglijență a senzorilor. De asemenea setarea senzorilor de șoc pentru a semnala la cea mai mică atingere o potenţială tentativă de furt înseamnă că alarma va porni și la vânt, ploaie, tunete și chiar la schimbările de temperatură.

În funcție de tipul senzorului, acesta se află instalat sub bord, pe șasiu sau pe cablurile ori conductele de aer de sub planșa de bord. Dacă a fost montat la îmbinări, dilatarea și contractarea materialului din masă plastică din care este confecționat bordul (datorită variațiilor de temperatura) pot induce activarea senzorului de șoc și astfel alarma pornește fără un motiv real de efracție.

Desigur există două moduri pentru a rezolva această problema. Primul este reducerea sensibilității senzorului la jumătate de cursă, însă mai eficient ar fi mutarea senzorului de la îmbinările panourilor din plastic și apoi micșorarea sensibilității din reglaj.

FOTO: plusbuyer.com

Vezi şi: (video) Viaţa bate filmul. Cum să spargi un BMW timp de 60 de secunde

Un alt senzor sensibil la evenimente exterioare este cel de geam spart. Principiului de funcționare al acestuia se bazează pe un “microfon” care monitorizează într-o bandă îngustă frecvența oricărui zgomot similar cu cel al unui geam spart. Însă dacă acesta este reglat la maximum, orice zgomote exterioare (claxoane, sunete de motoare turate, etc) sunt catalogate că tentative de furt și implicit alarma este activată.

Mai trebuie știut că această sensibilitate parazită depinde în mare măsură și de insonorizarea mașinii.

Vezi şi: (foto) Caz real: Un bărbat a înnoptat în maşina sa timp de o lună pentru a descoperi cine i-o zgârie

FOTO: wepostmag.com

Însă cele mai multe alarme false sunt cauzate de funcționarea defectuoasă a întrerupătoarelor de uși, capotă sau portbagaj. Marea majoritate a acestora sunt de tip mecanic și pot conduce la declanșări eronate ale alarmei dacă au fost instalate defectuos ori sunt uzate sau defecte. De obicei poziționarea în canalele de scurgere a apei pe lângă capotă sau portbagaj, ori imposibilitatea ca întrerupătorul să efectueze o mișcare completă, conduce la uzură prematură sau la sensibilitatea la umezeală.

O altă cauză a declanșărilor nemotivate mai poate fi și poziționarea incorectă a senzorilor de tip sesizare la înclinare. Trebuie de știut că aceștia sunt extrem de sensibili la schimbări de poziție sau deplasare, dar și la câmpurile magnetice ori la vibrații. În plus, dacă acest senzor este montat în apropierea unor relee sau a unor cabluri prin care trec curenți mari, alarma se poate activă fără ca aparent să existe vreo cauză.

Totodată, din experienţa unor şofer aflăm că alarma poate porni din cauza bateriei care se descarcă, este deja descărcata sau dacă s-a montat un acumulator cu o sarcină mai mică decât cea compatibilă cu sistemul de securitate.

FOTO: southampton.gov.uk

În concluzie, dacă alarma se activează fără un motiv aparent atunci înseamnă că aveți o problemă. Prin urmare trebuie să vă adresați firmei care a instalat sistemul de alarmă pentru a verifica corectitudinea instalării, uzura întrerupătoarele și reglajele senzorilor.

Voi ați avut probleme cu sistemul de alarmă montat pe automobil? Aveți care sfaturi pentru remedierea acestei probleme destul de deranjante?

Vezi şi: Imaginea zilei: Vezi ce a făcut şoferul unei Dacia din Chişinău pentru ca să-şi protejeze maşina de furt

Sursă: autovit

Iti place articolul?