in ,

De ce vitezometrele indică cel puţin 200 km/h, deşi pe drumurile obişnuite nu se poate merge cu aşa viteză

Interesantă întrebare la care există mai multe răspunsuri la fel de interesante. De ce vitezometrele indică cel puţin 200 km/h, deşi pe drumurile obişnuite nu se poate merge cu o astfel de viteză? V-aţi întrebat vreodată acest lucru?

FOTO: carparts.com

Pe vitezometrul fiecărei mașini care se produce în prezent în masă există un marcaj al vitezei de deplasare, de regulă limitat la cel puţin 180, 200, 210 sau 220 de km/h. Prin urmare, o întrebare firească ar fi: de ce sunt necesare atâtea marcaje până la această cifră pe cadranul de bord, dacă este imposibil de circulat legal/regulamentar cu o astfel de viteză pe drumurile publice obișnuite?

Mai mult decât atât, cele mai multe dintre mașinile ieftine nici nu sunt capabile să facă acest lucru din punct de vedere tehnic. Atunci care ar fi sensul?

De fapt, există mai multe explicaţii în privinţa acestui fapt şi fiecare dintre ele este destul de importantă. Primul lucru de știut este că autoturismele disponibile pentru oamenii obișnuiți pot rula cu viteze de 200 km/h sau mai mult. Se poate întâmpla asta, în cazul în care motorul e performant, pe autostrăzi speciale precum sunt cele din Germania, acolo unde nu există o limită de viteză.

(foto/video) Test Drive: 303 km/h cu BMW M8 Competition

A doua explicație se referă la aspectele tehnice ale unui automobil. Din start, când se creează maşini, producătorii îşi doresc inclusiv ca indicatorul vitezei de pe vitezometru, dacă este analogic, să nu atingă niciodată limitatorul din stânga sau dreapta (în dependenţă de afişaj). Acest lucru este necesar pentru a preveni problemele echipamentelor care îl asigură pe şofer cu toate informaţiile necesare.

A treia explicaţie face referire la ergonomie. Numeroase studii au arătat că este cel mai convenabil pentru un conducător auto să perceapă informații redate de cadranul vitezometrului în situațiile în care săgeata se află în emisfera stângă sau mai aproape de “ora 12”. Această caracteristică este condiționată de specificul creierului uman și percepție.

În cele din urmă o a patra explicaţie ar fi unificarea. Mașinile din aceeași gamă pot fi echipate cu motoare care sunt foarte diferite în performanța lor. În același timp, pentru a le completa cu panouri de bord diferite, și cu atât mai mult – cadrane diferite pentru vitezometru – ar aduce producătorului doar cheltuieli inutile de bani când vine vorba de producția în masă. De aceea, vitezometrele cu valori de viteză de neatins, reprezintă şi o banală economie făcută de constructorii auto, notează novate.ru

(video) Ştiai asta? Care este viteza maximă reală pe care o poate dezvolta o Dacia Logan

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Ştiai asta? Când s-a dat prima amendă pentru depăşirea limitei de viteză şi cu ce maşină s-a încălcat

(video) Ştiai asta? Cu ce viteză trebuie să conduci constant o decapotabilă ca să nu-ți plouă în habitaclu

Ştiai asta? Iată de ce în Emiratele Arabe Unite şoferii nu depăşeşc viteza de 119 de km/h

Iti place articolul?