in ,

De necrezut! Toți agenții de circulație a unui oraș din România au fost arestați pentru luare de mită

Un caz mai puțin obișnuit a avut loc de curând în România. Toți agenții de circulație din orașul Reghin au sfârșit după gratii și asta după ce fiecare din ei au luat mită de la șoferi.

Chiar dacă noi cei din Reepublica Moldova nu suntem obișnuiți cu astfel de noutăți, iată că autoritățile din România, care surpriză, chiar lucrează, au băgat în închisoare șapte agenți de circulație din orașul Reghin. Șase dintre politiști au fost arestați preventiv pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, toate în formă continuată, iar unul pentru luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual, toate in formă continuată.

amenda-circulatie1-1

În urma arestării preventive a celor șapte polițiști, Poliția Rutieră Reghin a rămas fără niciun angajat, iar în aceste condiții Serviciul Poliției Rutiere Mureș a fost nevoit să-și suplimenteze echipajele în zonă, inclusiv pentru acoperirea segmentului de pe DN 15 Reghin-Toplita.

În data de 18 aprilie, ofițerii Direcției Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mures, au efectuat 11 percheziții, dintre care una la sediul Poliției Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracțiuni de luare de mită, abuz in serviciu și fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicității la acea dată de DGA-SJA Mureș, în cauză erau vizați șapte agenți de poliție din cadrul Biroului de Poliție Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015 și până în prezent, ar fi pretins și primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

sursa: Hotnews.ro

Iti place articolul?