in ,

Noi detalii despre Volvo XC100: va fi electric şi doar cu patru locuri

(update 12.05.2020) Noi informaţii au apărut în spaţiul online despre SUV-ul vârf de gamă al mărcii Volvo – XC100. Colegii de la Motortrend scriu că XC90 va fi reproiectat anul viitor pentru o a treia generație, cu un an înainte ca XC100 să își facă debutul.

Noul Volvo XC100 Recharge va avea propulsie exclusiv electrică, patru scaune individuale pentru pasageri, o suspensie modificată şi orientată pentru mai mult confort şi lux, capacitate de a rula semi autonom și un design mai extravagant decât al lui XC90.

Atât XC90, cât și XC100 vor fi construite pe arhitectura SPA 2 de ultimă generație de la Volvo, o actualizare majoră a actualei platforme SPA care a început a fi folosită cu XC90. Deși SPA a fost proiectată pentru a găzdui unităţi hibride de propulsie, SPA 2 este realizată pentru a sta şi la baza unor electromobile. Şi, în timp ce noul XC90 va fi oferit atât ca un vehicul tradițional alimentat cu benzină şi opțiuni hibride, dar și electric, XC100 va fi pur electric.

Noul XC100 ar trebui să fie dezvăluit în 2023 şi va fi oferit standard cu două motoare electrice. Preţul de start îi este estimat la 85.000 de dolari/euro.


(16.03.2020) Dealeri: Se pregătesc noile Volvo C40 şi XC100

Ideea şefului Volvo, despre care a vorbit în vara lui 2019, începe să prindă formă. Volvo se pregătește să lanseze două noi SUV-uri, potrivit unor informaţii parvenite de la nişte dealeri auto, care au vorbit despre asta cu condiția anonimității cu Automotive News. Modelele, C40 şi XC100, vor crește gama producătorului suedez cu alte două vehicule importante.

După câte poate v-aţi dat seama, XC100 va fi oferta Volvo a unui SUV de lux adecvat şi mai mare în dimensiuni decât XC90, în timp ce modelul C40 nu va fi o nouă interpretare a hatchback-ului care a existat între anii 2006-2013, ci o variantă coupe a crossover-ului XC40, devenind o maşină orientată spre cumpărătorii mai tineri.

Distribuitorii Volvo ar fi obţinut aceste informaţii despre viitoarele modele Volvo la o conferință organizată în februarie în Las Vegas și nu au avut probleme să spună şi altora detalii.

volvo xc90 t8 twin engine r design 8

Noul XC100 va împărţi aceeași platformă cu XC90, partajând în comun şi alte părți componente. Acest lucru va ajuta Volvo să mențină costurile de dezvoltare sub control.

Dealerii au descris noua maşină ca fiind cu aproximativ 18 centimetri mai lungă și cu aproximativ 13 cm mai lată decât actualul XC90. Va fi disponibil în configurații cu șapte sau şase locuri pentru pasageri, în ultimul caz, al doilea rând fiind posibil de comandat cu scaune individuale care vor permite accesul mai ușor spre al treilea rând.

Noul Volvo XC100 va concura cu SUV-urile mari de lux de la alți producători auto precum BMW X7, Mercedes-Benz GLS sau Range Rover Vogue. Un dealer chiar l-a comparat cu un XC90, Land Rover Range Rover și un Rolls-Royce Cullinan, toate într-un singur pachet.

Pare un produs nou şi uimitor, dar va trebui să-l așteptăm cam până în a doua jumătate a anului 2023.

Din fericire, premiera lui C40 nu este la doi ani distanţă. Ar trebui să ajungă pe piaţă deja în a doua jumătate a lui 2021. Acesta va fi un vehicul de nișă pentru brand, Volvo așteptându-se să vândă aproximativ 8-10 mii de maşini pe an.

Conform dealerilor care au descris modelul, C40 va avea o linie de acoperiș înclinată, noi stopuri și o grilă de radiator preluată de pe noul XC40 Recharge P8. Astfel, nu se exclude că forma corpului va fi similară cu cea a modelelor Lynk & Co 05 şi Geely Xing Yue. Şi C40 va fi full electric.

Cele două noi modele vor face parte dintr-o strategie mai mare de electrificare a Volvo. Fiecare nou model sosit pe piaţă va fi electrificat, respectiv va exista sub formă de autovehicul electric şi plug-in hybrid doar. Acest lucru înseamnă că prin 2024 noul XC100 la fel va fi propulsat de energie din baterii. Noul Volvo XC90 la fel va fi electric.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.