in

Designerul-şef al Bentley a fost recrutat de Hyundai pentru a se ocupa de gama Genesis

Hyundai Motor Group a reuşit să angajeze o persoană preţioasă în industria auto şi anume designerul-şef al companiei britanice Bentley Motors. În noul său post, Sangyup Lee va fi responsabil de faţa maşinilor din gama premium Genesis.

FOTO: history.n.yam.com
FOTO: history.n.yam.com

Designerul de origine coreeană va ocupa funcţia de vicepreşedinte a unei noi subdiviziuni Prestige Design Hyundai, care va răspunde atât de designul exterior, cât şi cel interior, al tututor automobilelor din gama Genesis.

Şeful acestui departament va fi Luc Donckerwolke, fost designer al VW Group, care a venit la Hyundai Motor anul trecut.

Vezi şi: (foto/video) New-York 2016: Premieră mondială – Genesis New York Concept

Reprezentantul Bentley, Andrew Roberts, a confirmat deja că Lee şi-a dat demisia, acesta din urmă spunând că vrea să contribuie personal la dezvoltarea brandului Genesis pentru ca acesta să ocupe o poziţie importantă printre automobilele de clasă premium.

FOTO: toyota4arab.com
FOTO: toyota4arab.com

Lee are 46 de ani şi pe parcursul carierei sale a lucrat la Carrozzeria Pininfarina, dar şi în Germania la Porsche Design Center.

În anul 1999 acesta a fost angajat de către General Motors, acolo unde a avut un rol important în dezvoltarea conceptelor lui Chevrolet Camaro şi Corvette Stingray. Începând cu anul 2010 el a trecut la VW şi a fost responsabil de designul mai multor maşini din gamele VW, Audi, Porsche, Lamborghini şi chiar Skoda.

Din 2012, Lee a strălucit în faţa Bentley, care ulterior l-au angajat.

Citeşte şi: Şeful Lamborghini pleacă la Audi, iar un fost specialist al companiei italiene a devenit CEO al brandului Genesis

Sursa: motor1.com

Iti place articolul?